Vrei să mergi cu telecabina din Bușteni să le arăți copiilor Babele și Sfinxul? Mergi doar dus. Pentru întors, așteaptă salariul următor!

Vrei să mergi cu telecabina din Bușteni să le arăți copiilor Babele și Sfinxul? Mergi doar dus. Pentru întors, așteaptă salariul următor!

La un salariu minim net de 1.800 de lei, părinții cu doi copii peste 5 ani sau, mai rău, peste 12 ani, nu își mai permit să meargă în excursie cu telecabina din Bușteni pentru a le arăta celor mici structurile geologice vestite în întreaga lume. Poate tocmai de aceea, telecabinele din Bușteni sunt pline cu turiști străini, pentru care tarifele actuale nu par atât de mari. Cifrele vorbesc de la sine: urcarea cu telecabina din Bușteni la Babele costă, pentru un adult, 100 de lei. Urcarea și coborârea – 190 de lei. Pentru copiii între 5 și 12 ani (pentru că după 12 ani un copil plătește ca și un adult), tariful pentru urcare este 50 de lei, iar pentru urcare și coborâre – 90 de lei.

La un calcul simplu, doi adulți (părinții) cu doi copii peste între 5 și 12 ani trebuie să scoată din buzunar 560 de lei pentru un drum dus-întors la Babele, din Bușteni și ”doar” 300 de lei urcarea. Puțin probabil ca un copil între 5 și 12 ani să poate face drumul înapoi pe jos, așa că prima variantă este cea care ar trebui luată în calcul de către o familie cu doi copii, adică mai mult decât un  sfert de salariu minim net sau, mai simplu, peste 100 de euro! Cu toate acestea, telecabina din Bușteni nu duce lipsă de clienți. Doar că în zilele de weekend rândul la tichete nu mai este de sute de metri.


Tipărire