Eveniment de excepție/ Orga de la Castelul Peleș va răsuna din nou în sala de concerte!

Eveniment de excepție/ Orga de la Castelul Peleș va răsuna din nou în sala de concerte!

Muzeul Național Peleș pregătește un nou eveniment de excepție – un concert de orgă și pian, care va avea loc sâmbătă, 26 august 2023, și va fi susținut de celebrul organist Remus T. Henning, căruia i se va alătura pianistul Eduard Gheorghiță.

Este pentru prima dată după aproape un deceniu când orga Castelului Peleș – ajunsă la respectabila vârstă de 119 ani - va răsuna din nou în sala de concerte! ”Acordurile orgii din Sala Mare de Concerte a Castelului Peleș vor răsuna din nou pentru prima oară din anul 2015. Concertul de orgă și pian la patru mâini va fi organizat Orga Castelului Peleș a fost construită în anul 1904 de firma Rieger (Jägerndorf) ca op. 1000. Este vorba de un instrument cu o dispoziție romantică, registrele fiind dispuse pe două manuale și pedalier. Instrumentul poate fi cântat din două console situate în două camere adiacente.

Intrarea în sală se face pe bază de invitație, care se solicită pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.”, transmit reprezentanții Muzeului Național Peleș.


Tipărire