Vrei să te întorci în timp cu zeci de mii de ani în urmă? Mergi la Muzeul Cinegetic de la Posada să vezi ”pe viu” fildeși de mamut!

Vrei să te întorci în timp cu zeci de mii de ani în urmă? Mergi la Muzeul Cinegetic de la Posada să vezi ”pe viu” fildeși de mamut!

Deși mulți ar putea crede că Muzeul Cinegetic Posada (pe raza orașului Comarnic), aflat în administrarea Romsilva, ascunde doar trofee provenite de la partide de vânătoare organizate mai mult sau mai puțin pentru personalități ale anumitor perioade, ei bine, nu este chiar așa. Astfel că, dacă vrei să te întorci în timp, cu zeci de mii de ani în urmă, poți admira la unul dintre etajele muzeului de la Comarnic fildeși de mamut (Mammuthus primigenius). ”În urmă cu zeci de mii de ani teritoriul actual al României era străbătut de giganții mamuți însă și de alte animale astăzi dispărute cum ar fi cerbii uriași și rinocerii lânoși. Dispariția mamuților a avut loc în urmă cu 10.000 de ani. Deși înfricoșători, periculoși și extrem de greu de vânat oamenii primitivi il vânau cu succes folosind carnea, oasele, fildeșii, chiar și pielea”, ne spun reprezentanții muzeului de la Posada.

  • Ce mai poți vedea la Muzeul Cinegetic?

Sunt peste 2.400 de piese în colecția de trofee, dar aici pot fi remarcate și  opere de artă sau obiecte cu specific vânătoresc, precum și arme specifice diverselor etape ale evoluției umane și obiecte cu valoare istorică din domeniul silviculturii și exploatării forestiere.

Tot aici, pot fi admirate recordurile naționale la cerbul comun (264,51 C.I.C., 2003, Fâncel-Mureș, Ronald Philipp), fostul record mondial și național de la Soveja-Vrancea (262,70 C.IC., 1980 ce a aparținut lui Nicolae Ceaușescu), recordul național la colții de mistreț (144,00 C.I.C., 1978, Ciornuleasa-Ilfov), recordul național la craniu de urs, (C.I.C. 69,20, Colibița – Bistrița Năsăud, Xavier de Montbel).
”Patrimoniul de arme completează ideea tematică.
Totodată Muzeul prezintă în cadrul expozițiilor și silvicultura – ramură importantă a economiei forestiere care cuprinde amenajarea și protecția patrimoniului forestier. Vizitatorii sunt invitați să treacă și prin alte expoziții legate de natură dar și povești ale copilăriei , să descopere urmele animalelor sălbatice totul într-un peisaj de vis. Conceptul se bazează pe implementarea unor soluții originale de design, cu dotări tehnologice de ultimă generație, care să funcționeze la cele mai înalte standarde muzeistice și să ofere publicului vizitator o experiență culturală deosebită. Muzeul pune la dispoziția vizitatorului Simway Hunt, unul din cele mai complexe simulatoare 3D pentru tragere și vânătoare. Aici vizitatorul se poate recrea și își poate exersa abilitățile vânătorești având posibilitatea de a alege vânătoarea la mai multe specii: urs, mistreț, păsări, dar și tragere la țintă și poligon”, ne mai spun reprezentanții muzeului. (sursa foto: Muzeul Cinegetic Posada)