Unde mergem să ne relaxăm în weekend? Evenimente din județul Prahova, inclusiv programul din Noaptea Muzeelor

Unde mergem să ne relaxăm în weekend? Evenimente din județul Prahova, inclusiv programul din Noaptea Muzeelor

O selecție a locurilor pe care le puteți vizita de vineri, 12 mai, până duminică, 14 mai, în județul Prahova

* Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești :
LA VITA E BELLA - vineri, 12 mai, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”. Un spectacol cu iz italian care, prin intermediul muzicii și dansului, completate de spumoase momente umoristice, își propune să scoată în evidență frumusețea și bucuria vieții.
NATURA - DE LA LĂUTĂRIE LA TEATRU - sâmbătă, 13 mai, ora 19.00, sala Teatrului „Toma Caragiu”. Montat inițial în Franța și reluat în România alături de Taraful Hopaaa! (Florian Cioc - țambal, Ilie Vitan - contrabas, Didi Bădoi - acordeon, Viorel Bădoi - vioara), acest spectacol aduce un omagiu creativ Mariei Tănase și muzicii autentice lăutărești.
CRIMĂ LA HOWARD JOHNSON - duminică, 14 mai, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”. Un spectacol în care comicul și incredibilul situației sunt surse inepuizabile de râsete copioase, „Crima la Howard Johnson” prezintă povestea unui triunghi conjugal în care fiecare personaj ajunge să fie, pe rând, victimă și „nelegiuit”. Acest spectacol este SOLD OUT.
Biletele pot fi achiziționate de la Agenția de Bilete a Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești, tel. 0244 522 774, sau online, de pe site-ul www.teatruploiesti.ro, secțiunea Program spectacole.

* Vineri, 12 mai (ora 18:00): Concert Folcloric – Flori de mai la Filarmonica Paul Constantinescu – Ploiești. Concertul folcloric "Flori de mai" readuce în prim plan muzica populară autentică, interpretată de Orchestra Populară "Flacăra Prahovei" și soliștii săi vocali: Gelu Voicu, Traian Frîncu, Gigi Stoica, Violeta Barac și Adriana Deaconu.

 • FESTIVALUL DE TEATRU PENTRU COPII ȘI TINERET IMAGINARIUM: GRANDS, o producție XA! TEATRE (Spania): vineri, 12 mai, ora 17.00, aleea pietonală din fața Teatrului „Toma Caragiu”. Un spectacol itinerant în care două personaje carismatice vor lua in stăpânire străzile și le vor transforma într-un loc mai prietenos pentru toată lumea.
 • FESTIVALUL DE TEATRU PENTRU COPII ȘI TINERET IMAGINARIUM: ZAPATOS EN EL AIRE - o metaforă despre dragoste; XA! TEATRE (Spania). Vineri, 12 mai, ora 19.00, pe aleea pietonală din fața Teatrului „Toma Caragiu”. Spectacol de teatru-circ, în aer liber.
 • ONLINE@GUGUȚĂ - sâmbătă, 13 mai, ora 16.00, sala Teatrului de Animație Imaginario (Bulevardul Independenței nr. 14) / duminică, 14 mai, ora 10.00, foaierul Teatrului „Toma Caragiu”; o producție a Teatrului Municipal Guguță Chișinău.
 • Mașa și Ursul – Ploiești Filarmonica Paul Constantinescu – Ploiești, sâmbătă de la ora 18.00, SPECTACOL TEATRU PENTRU COPII cu păpuși și mascote

 

 • Sâmbătă, 13 mai, Noaptea Muzeelor
 • Noaptea Muzeelor la Castelul Peleș – se vizitează gratuit expoziția de bază, între orele 17.00 – 21.15 (ultima intrare)
 • Noaptea Muzeelor la Castelul Știrbey - Muzeul Sinaia! Accesul la eveniment se va realiza între orele 18:00 și 23:30, tariful de intrare fiind de 10 lei de persoană
 • Muzeul Județean de Artă Prahova – deschis gratuit publicului începând cu ora 17.00 – 23.00 (ultima oră de intrare)
 • Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova oferă ocazia publicului de a vizita, gratuit, între orele 17.00 și 22.00, Muzeul Omului din Ploiești, Palatul Culturii, str. Erou Călin Cătălin nr 1 și Muzeul Petrolului din Ploiești, str. Dr. Dumitru Bagdasar, nr. 8, ultima intrare fiind la ora 21.30.
 • Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vă invită în seara de 13 mai 2023 să luaţi parte la următoarele evenimente:

Secţii muzeale în Ploieşti:

Program de vizitare: 18.00 – 24.00; ultima intrare – 23.30

 • Muzeul Memorial „Paul Constantinescu”, str. Toma Caragiu, nr. 10,

ora 19.00 – Fantezii sonore, program artistic susținut de elevi ai Colegiului de Artă „Carmen Sylva” Ploieşti

 • Muzeul Memorial „Nichita Stănescu”, str. Nichita Stănescu, nr. 1, Vizitarea expoziţiei de bază
 • Muzeul „Casă de Târgoveţ din sec. XVIII-XIX”, str. Democrației, nr. 2, Vizitarea expoziţiei de bază
 • Muzeul „Ion Luca Caragiale”, str. Kutuzov nr. 1, ora 19.00 - Serată muzeală: „La ceas de seară cu... Nenea Iancu”, moment artistic susținut de elevi

- Expoziţie de grafică: „Eroii lui Caragiale”

 • Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, str Nicolae Simache, nr. 1, ora 19.00 - Serată muzeală: „Capodopere muzicale în lumea orologiilor”
 • Muzeul de Istorie şi Arheologie, str Toma Caragiu, nr. 10, Vizitare expoziţie de bază - parter

Secţii muzeale în judeţ:

Program de vizitare: 18.00 – 23.00; ultima intrare – 22.30

 • Muzeul „Casa Domnească”, Brebu, comuna Brebu, ora 17.00 – Seară muzeală: „Sunetele muzicii”
 • Muzeul de Etnografie al Văii Teleajenului, Vălenii de Munte, str. George Enescu, nr. 1-3, ora 19.00 – Vernisajul expoziţiei temporare:

„Ceramica de Horezu – comoară românească a culturii europene tradiţionale”

 • Muzeul „Conacul Bellu”, Urlați, str. Orzoaia de Sus, nr. 12, ora 19.00 Serată muzeală: „Seară de folk la Conac”
 • Muzeul Memorial „Constantin şi Ion Stere”, Parcul Constantin Stere Bucov,

Program de vizitare: 18.00 – 22.00; ultima intrare – 21.30

ora 19.00 – Proiecţie film: „Moldova lui Stere!”

 • Muzeul „Crama 1777” Valea Călugărească, str. Valea Largă, nr. 139A, vizitarea expoziţiei de bază
 • Muzeul „Conacul Pană Filipescu”, comuna Filipeştii de Târg, nr. 868, Vizitarea expoziţiei de bază
 • Muzeul Memorial „Cezar Petrescu”, Bușteni, str. Tudor Vladimirescu, nr. 1, Vizitarea expoziţiei de bază

 

 • The Brain: Mind & Emotions | Expoziție interactivă despre creierul uman la Ploiești Shopping City - În perioada 11 – 25 mai, Ploiești Shopping City găzduiește în premieră în România, o expoziție interactivă despre universul creierului uman. Expoziția se adresează copiilor cu vârste peste 10 ani și adulților, accesul este gratuit, pe bază de programare, pentru copiii și adolescenții cu vârste până în 18 ani, la numărul de telefon: 0751077835 sau la biroul Info Point din Ploiești Shopping City.

 

 • Pentru gurmanzi, Ospăț cu coaste, a opta ediție, la Ferma Dacilor – duminică, de la ora 12.00 la 17.00. Prețul e de 250 lei de persoană și nu include băuturile, dar copiii până la 7 ani participă gratuit, iar copiii între 7 și 16 ani plătesc 100 de lei/persoană. Rezervări la tel 0728.757.048 sau la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.