Filarmonica din Ploiești deschide astăzi stagiunea cu un concert dedicat lui Beethoven

Filarmonica din Ploiești deschide astăzi stagiunea cu un concert dedicat lui Beethoven

Filarmonica „Paul Constantinescu” deschide stagiunea 2020-2021 cu un concert dedicat împlinirii a 250 de ani de la nașterea lui Ludwig van Beethoven, în această seară, de la ora 19.00. Orchestra simfonică ploieșteană și maestrul Radu Postăvaru vor prezenta „Allegretto pentru orchestră” în Mi bemol major, WoO 3, Romanțele pentru vioară și orchestră nr. 1 în Sol major, op. 40 și nr. 2 în Fa major, op. 50 și Simfonia nr. 1 în Do major, op. 21, toate aparținând „titanului din Bonn”.

Solist va fi renumitul violonist Florin Croitoru, românul care a câștigat 11 premii la diferite concursuri internaționale de vioară. În 1992, în urma obținerii premiului I la Concursul International de Vioară Fritz Kreisler de la Viena, a devenit primul și până astăzi singurul violonist român distins cu acest premiu de mare prestigiu.

Toate evenimentele Filarmonicii ploieștene se desfășoară în condiții de maximă securitate sanitară, în contextul epidemiologic actual. Toți participanții, echipa organizatoare, staff-ul tehnic, artiștii și publicul vor fi supuși triajului observațional, vor fi stabilite căi de acces/evacuare, vor exista puncte de dezinfecție a mâinilor, iar purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie pe toată perioada derulării evenimentului. De asemenea, sala “Ion Baciu” va funcționa la jumătate din capacitate, astfel că fiecare scaun ocupat va avea alături un scaun liber. Biletele vor fi disponibile pe site-ul www.filarmonicaploiesti.ro, iar la casa de bilete va fi încurajată plata cu cardul.