Palatul Copiilor Ploiești are o sală de spectacole renovată și dotată prin Fondul Prahova pentru Educație

Palatul Copiilor Ploiești are o sală de spectacole renovată și dotată prin Fondul Prahova pentru Educație

”Șic&Șoc adolescența” este primul spectacol care va avea loc, marți, 4 aprilie, începând cu ora 18:30, în Sala Studio a Palatului Copiilor Ploiești, renovată și dotată cu echipamente performante prin Fondul Prahova pentru Educație. Proiectul Art interActions este unul dintre cele opt câștigătoare în cadrul Fondului Prahova Pentru Educație, candidatura fiind depusă la prima sesiune de proiecte, din vara anului 2022, de către Palatul Copiilor Ploiești, care a atras astfel o finanțare de 124.000 de lei pentru renovarea unei săli de spectacole, dotată cu echipamente scenotehnice.
„Lipsa de educație estetică a devenit o realitate a vremurilor noastre. Fenomenele nedorite în viața de elev precum: segregarea, marginalizarea, violența, bullyingul, consumul de alcool, fumatul, sedentarismul și supraponderabilitate, lipsa integrității, a interesului de a învăța sau chiar abandonul școlar reprezintă o problemă reală a viitoarelor generații. Faptul că tinerii sunt dependenți de device-uri este un truism cu care ne-am obișnuit. În fapt ei sunt dependenți de o formă de artă vizuală care le oferă divertisment, socializare, informații. Este necesar un loc de întâlnire și manifestare a comuniunii dintre copiii-artiști și public. Avem nevoie de un public pe care să îl formăm chiar noi, așa cum orice instituție de cultură își formează propria audiență; să se creeze o efuziune spirituală a ideilor, atitudinilor, valorilor cultivate, un ethos al unei comunități create în jurul frumosului, nu impus, ci așa cum și-l imaginează ei, tinerii mileniului III”, susțin coordonatorii proiectului.
Anual, pragul Palatului Copiilor Ploiești și al structurii arondate, Clubul Copiilor Băicoi, este trecut de aproximativ 2.500 de elevi cu vârste între 4 și 19 ani, care participă la cursurile gratuite.
Fondul Prahova pentru Educație este un fond de finanțare privată coordonat de Fundatia Comunitara Prahova, finanțat de OMV Petrom, cu contribuția Poerner Romania, pentru a susține proiecte educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale, unități de învățământ sau instituții publice din județul Prahova.

 


Tipărire