Prahova, printre județele în care fântânile au secat din cauza secetei

Prahova, printre județele în care fântânile au secat din cauza secetei

Administrația Națională Apele Române a anunțat că monitorizează resursele de apă și ia măsuri de stocare a apei în principalele acumulări. ”În prezent, coeficientul de umplere în cele 40 de lacuri de acumulare este de 79,77% (în scădere față de săptămâna trecută când era de 80%). Menținem însă un volum de cca 3,46 miliarde metri cubi, fapt ce asigură necesarul de apă brută pentru toți beneficiarii care se alimentează din sursa de apă de suprafață în regim centralizat”, precizează reprezentanții instituției menționate.

 

În 449 de localități din țară (inclusiv comune și sate) reprezentând 15% din localitățile de la nivel național, din care 6 orașe (Dorohoi, Târgu Neamț, Târgu Ocna, Roman, Pașcani și Hârlău, parțial municipiul Iași) care dispun de sisteme centralizate, alimentarea cu apă a populației este asigurată cu restricții de către operatorii de apă, respectiv în anumite intervale orare.

În prezent, în 251 de localități care nu dispun de sisteme centralizate de alimentare cu apă, ci doar de surse individuale sunt fântâni secate, comunitățile fiind afectate de secetă. Cele mai multe localități afectate sunt în județele Botoșani, Vaslui, Prahova, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Iași, Galați.

Detalii aici:https://prahovainfo.ro/actualitate/9357-seceta-%C8%99i-a-pus-amprenta-%C8%99i-pe-lacurile-de-acumulare-din-prahova-%E2%80%93-paltinu-%C8%99i,-mult-mai-mult,-la-m%C4%83neciu.html 


Tipărire