Parteneriat Primăria Filipeștii de Pădure - Consiliul Județean pentru achiziția de microbuze electrice destinate transportului elevilor

Parteneriat Primăria Filipeștii de Pădure - Consiliul Județean pentru achiziția de microbuze electrice destinate transportului elevilor

Consilierii locali din Filipeștii de Pădure au aprobat, pe 8 iunie, o hotărâre pentru delegarea către Județul Prahova a depunerii și implementării proiectului ”Transportul elevilor adaptați mobilității fără CO₂ - TEAM-CO₂”, din cadrul apelului de proiecte PNRR/2023/C15/MEDU/I10 „Microbuze electrice pentru elevi”.

Astfel, s-a aprobat încheierea Acordului de parteneriat cu Consiliul Județean Prahova, precum și mandatarea primarului comunei Filipeștii de Pădure, Ciprian Daniel Morărescu, pentru semnarea, în numele și pe seama Comunei Filipeștii de Pădure, a documentului menționat. Pe de altă parte, în conformitate cu hotărârea adoptată pe 8 iunie de Consiliul Local, Unitatea Administrativ Teritorială  Comuna Filipeștii de Pădure își asumă amplasarea unei stații de încărcare care să asigure un nivel de încărcare corespunzător, până la data de 31 august 2024.

Luni, 12 iunie, și consilierii județeni au aprobat hotărârea pentru depunerea proiectului finanțat din bugetul Ministerului Educației, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Prin acest apel se urmărește asigurarea mijloacelor de deplasare pentru elevi, facilitând accesul la educație de calitate a acestora, cu protejarea mediului în același timp. Astfel, prin intermediul consiliilor județene vor fi achiziționate microbuze electrice pentru transportul elevilor, comuna Filipeștii de Pădure aflându-se printre localitățile intrate în asocierea cu Consiliul Județean Prahova.

Potrivit Ministerului Educației, alocarea financiară PNRR totală pentru achiziția microbuzelor electrice la nivelul întregii țări este de 250 de milioane de euro, fără TVA. Obiectivul urmărit în cadrul acestui apel vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus.


Tipărire