Focarul de coronavirus de la Spitalul Voila se extinde

Focarul de coronavirus de la Spitalul Voila se extinde

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 1940 de persoane. Dintre acestea, 231 au fost declarate vindecate și externate, iar 82 au decedat. 

Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a trei persoane (două de sex feminin, cu vârstele de 67 și 70 de ani, și una de sex masculin, cu vârsta de 60 de ani). Toate prezentau comorbidități.

Dintre persoanele infectate cu noul coronavirus, 21 au fost confirmate într-o secție a Spitalului de Psihiatrie Voila, acolo unde DSP Prahova a descoperit în această săptămână un focar de infecție. În primă fază, a fost vorba de 13 angajați. Ulterior, după testarea întregului personal și a pacienților, au mai fost înregistrare confimări cu SARS-CoV-2 la 16 pacienți și alți cinci angajați. 

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 26 de pacienți, dintre care 19 sunt ventilați.