Prahova, pe primul loc la numărul de infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Prahova, pe primul loc la numărul de infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Oficial, Prahova este pe primul loc în țară la numărul de infectări în ultimele 24 de ore, cu 101 cazuri noi și alte 40 de reconfirmari. 

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 1795 de persoane. Dintre acestea, 220 au fost declarate vindecate și externate, iar 75 au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a două persoane de sex masculin, în vârstă de 64, respectiv 66 de ani. Ambele prezentau comorbidități.

Totodată, conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, a mai fost identificat un focar la o societate de pe raza județului. Dintre cele 180 de persoane angajate aici, 34 au avut rezultate pozitive, motiv pentru care conducerea firmei a luat deja o serie de măsuri, comunicate și DSP Prahova. A fost redusă, temporar, capacitatea de producție ca urmare a scoaterii din activitate atât a personalului depistat pozitiv, cât și a contacților direcți. Totodată, a fost realizată și dezinfecția generală a unității respective. 

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, în această dimineață sunt internați -28 de pacienți, dintre care 22 sunt ventilați. 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual. 

Au fost efectuate verificări la 587 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu. Au fost legitimate alte 967 de persoane, 654 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 59 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 127 de sancțiuni (24 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 94 pentru pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilientei comunităților prevăzute în Legea 55/2020, iar nouă pentru nerespectarea măsurile de dimunare a impactului riscurilor prevăzute tot în Legea 55/2020).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 11500 lei.