La Gornet, apar dosarele penale pentru părăsirea locuinței și a localității

La Gornet, apar dosarele penale pentru părăsirea locuinței și a localității

 

Deși puține au fost dosarele penale care au ajuns în instanță, la nivel național, pentru zădărnicirea combaterii bolilor de la începutul pandemiei și până în prezent, la Gornet – singura localitate prahoveană aflată în carantină – au început să apară cauzele penale pentru părăsirea locuinței sau a comunei.

Astfel, la data de 27.07.2020, în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, a  fost înregistrată  o cauză  penală  având ca obiect săvârşirea unei  infracţiuni de  zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută şi pedepsită de art.352  C.pen. În acest dosar, sâmbătă, 25 iulie, polițiști de la Secţia Rurală nr.8 Bălţeşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană din satul Gornet, judeţul Prahova, localitate ce se află în carantină zonală, s-a deplasat, în cursul zilei de 25.07.2020, pe raza staţiunii Costineşti, judeţul Constanţa, încălcând măsura impusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului gripal COVID -19.

O altă cauză a fost înregistrată vineri, 24 iulie, tot sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte și tot pentru zădărnicirea combaterii bolilor. În acest caz, sl data de 23.07.2020, lucrători  din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Prahova s-au sesizat din oficiu  cu privire la faptul că o persoană aflată pe listele Direcţiei de Sănătate Publică Prahova ca fiind  infectată cu virusul  SARS-Cov 2 a părăsit imobilul situat în comuna Gornet, în care se afla în izolare.