Date oficiale: 120 de prahoveni, confirmați cu coronavirus într-o singură zi

Date oficiale: 120 de prahoveni, confirmați cu coronavirus într-o singură zi

informațiile oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică arată că, de duminică și până luni, 120 de prahoveni au fost diagnosticați cu coronavirus, iar alte 13 persoane au fost reconfirmate la retestare.

De la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1631 de persoane. Dintre acestea 211 au fost declarate vindecate și externate, iar 71 au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a trei persoane (două de sex feminin și una de sex masculin), cu vârste între 34 și 78 de ani Toate prezentau comorbidități. De altfel, persoana de 34 de ani din Prahova este cel mai tânăr pacient decedat în ultimele zile.

Totodată, conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, au mai fost depistate focare la două societăți comerciale de pe raza județului. La una dintre ele, 36 de angajați au fost confirmați cu SARS-CoV-2, iar la alta 25. În ambele cazuri s-a dispus testarea întregului personal angajat, reorganizarea activității și realizarea dezinfecției generale.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 24 de pacienți, dintre care 18 sunt ventilați.