E Mamaia scumpă? Mergi la Sinaia, unde un prânz la terasă costă cât o cameră la un hotel de patru stele!

E Mamaia scumpă? Mergi la Sinaia, unde un prânz la terasă costă cât o cameră la un hotel de patru stele!

”Mamaia este foarte scumpă!”, a fost expresia foarte des rostită în această vară de către turiștii atrași de litoralul românesc. Însă nici Sinaia, mândria Văii Prahovei și a prahovenilor, nu se lasă mai prejos! Prețurile au crescut în ultimul an, pe partea de terase și restaurante, încât te costă câteva sute de lei dacă vrei să iei prânzul, de exemplu, și să guști altceva decât... șaorma sau hamburger! Iar dacă poftești la vreo specialitate din meniu, mai bine iei o cameră la hotel, că tot ai micul dejun inclus!
O cameră dublă la un hotel de patru stele din Sinaia, cu spa (piscină, saună, jacuzzi), sală de fitness și alte servicii incluse, costă aproximativ 450-500 de lei pe noapte. Mult? Puțin? Tarifele sunt similare celor din anii trecuți. La terasele din centrul stațiunii, însă, prețurile au explodat. Așa că, două persoane care vor să ia prânzul și fac și ”greșeala” de a mai uda mâncarea cu niște vin sau bere, trebuie să scoată din buzunar/card cât ar costa cazarea pe o noapte la hotelurile mai răsărite.
Și, dacă nu credeți, încercați! Dar să știți că o ciorbă costă cel puțin dublu decât în Ploiești, o bere - de trei ori mai mult, iar un fel puțin mai... altfel, gen filet mignon cu cartofi gratinați și trufe ajunge la ”numai” 165 de lei. Deci, mare atenție când mergeți și în Sinaia, unde până și o porție de cartofi dulci (un cartof, de fapt) costă nici mai mult, nici mai puțin, ”decât” 25 de lei! Așadar, una peste alta, după nervii din trafic la sosire, treceți prin stresul din cont și veți uita de nervii din trafic, la întoarcerea acasă!