Unde ne putem petrece timpul liber în weekend, la Ploiești, în afară de terase și baruri

Unde ne putem petrece timpul liber în weekend, la Ploiești, în afară de terase și baruri

Vremea frumoasă care se anunță în acest sfârșit de săptămână ne îmbie la petrecerea timpului liber afară, fie la evenimentele organizate în Ploiești, fie la Grădina Zoologică de la Bucov sau, de ce nu?, la Grădina Botanică din aceeași zonă.
Primăria Ploiești ne invită să participăm sâmbătă și duminică la un spectacol automobilistic, eveniment care se va desfășura pe Bulevardul Independenței. Este vorba despre Campionatul Național de Super Slalom și Campionatul Național de Îndemânare Auto, evenimentul ”Trofeul Ploiești 1” urmând să se desfășoare în perioada 14-15 mai, pe Bulevardul Independenței, sub autoritatea Federației Române de Automobilism. Sâmbătă, 14 mai, sunt programate antrenamentele libere, în intervalul orar 12.00 - 20.00, în timp ce duminică, 15 mai, de la ora 10.00, va avea loc antrenamentul cronometrat, urmat de cele două manșe de concurs și festivitatea de premiere (în jurul orei 19.30). Organizatorii roagă publicul prezent să asiste la eveniment din zonele special amenajate pentru spectatori și să respecte indicațiile forțelor de ordine privind siguranța deplasării pe lângă circuitul special amenajat pe Bulevardul Independenței (rondul 1 - parcul de service și rondul 2 - zona start).
Duminică, 15 mai, copiii și părinții pot participa la “Jocuri pentru tătici și pici”, care se vor desfășura la Grădina Zoologică din cadrul Parcului Memorial “Constantin Stere” Ploiești.
Copiii și tăticii vor putea petrece clipe frumoase și amuzante în timpul unor jocuri și activități interactive, cum ar fi căutarea “comorilor”, desenarea unor portrete sau proba de tras sfoara, prin care participanții își vor putea măsura prietenește forțele. Participarea la activitățile din cadrul evenimentului “Jocuri pentru tătici și pici” va fi gratuită. Se va achita doar prețul biletului pentru intrarea la Grădina Zoologică.
În imediata apropiere a Grădinii Zoologice se află și Grădina Botanică de la Bucov, unde spectacolul oferit de natură este de neratat.

Alte variante pentru ziua de sâmbătă aici: https://prahovainfo.ro/actualitate/4603-s%C3%A2mb%C4%83t%C4%83-sear%C4%83,-merge%C8%9Bi-la-muzeu-ii-programul-special-de-14-mai-al-muzeului-jude%C8%9Bean-de-%C8%99tiin%C8%9Bele-naturii-prahova.html și aici: https://prahovainfo.ro/actualitate/4602-s%C3%A2mb%C4%83t%C4%83-sear%C4%83,-merge%C8%9Bi-la-muzeu-i-programul-special-de-14-mai-al-muzeului-jude%C8%9Bean-de-art%C4%83-prahova.html