Povești ilustrate din Ploieștiul de altădată - pe Bulevardul Castanilor, la intrarea în Muzeul de Artă Prahova

Povești ilustrate din Ploieștiul de altădată - pe Bulevardul Castanilor, la intrarea în Muzeul de Artă Prahova

O expoziție inedită, denumită „Povești din Ploiești”, va fi deschisă publicului începând de mâine, 30 septembrie (vernisajul este programat la ora 12.00) și până la sfârșitul acestui an, în fața Muzeului Județean de Artă Prahova. Potrivit organizatorilor, expoziția va reuni cincisprezece panouri instalate pe gardul dinspre Bulevard al Muzeului, pe care vor fi expuse fotografii și cărți poștale din colecția Asociației pentru Educație și Dezvoltare Urbană, însoțite de scurte texte explicative. Imaginile – unele dintre acestea publicate pentru prima dată – reconstituie o parte din vechiul Ploiești, aducând în atenția publicului larg clădiri-simbol dispărute precum Liceul Sfinții Petru și Pavel, Baia Municipală sau vechea Gară de Sud.
Expoziția face parte dintr-un proiect mai amplu al AEDU, asociație care va edita o broșură ce va fi distribuită gratuit participanților la vernisaj. În cadrul aceluiași proiect, AEDU va organiza patru tururi istorice gratuite pentru liceenii din Ploiești și va crea șapte materiale video despre istoria locală, care vor fi postate pe rețelele sociale RepublicaPloiesti și AEDU și vor fi distribuite în licee.
Proiectul „Povești din Ploiești” este realizat de Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană, cu sprijinul Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, fiind finanțat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități – Ploiești”, un program coordonat la nivel național de Federația Fundațiile Comunitare din România - FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Prahova.