Două oferte au fost depuse pentru centura ocolitoare a orașului Vălenii de Munte

Două oferte au fost depuse pentru centura ocolitoare a orașului Vălenii de Munte

 

Primăria Vălenii de Munte derulează un proiect pentru construirea unei șosele de centură, iar procedura de achiziție a trecut de faza deschiderii ofertelor depuse de firmele interesate de pregătirea documentației destinate variantei ocolitoare a orașului.

Cele două oferte depuse sunt în evaluare și, dacă vor fi respectate toate cerințele din caietul de sarcini, câștigătorul licitației va fi ales dintre, pe de o parte, SC Proiect-Construct Regiunea Transilvania și subcontractanții Proiectantul, Road Design ASP SRL, Sicap Project SRL și Total Business Land SRL și, pe de altă parte, asocierea formată din H.V.I.D. Consulting Group (lider de asociere), Global Service Proiect S.R.L. și Tehno Consulting Solution.

Centura orașului Vălenii de Munte se va desprinde din DN 1A în partea de sud, la intersecția cu DJ100G, pe raza comunei Gura Vitioarei, îl va ocoli pe partea de vest, se va racorda din nou la drumul național în partea de nord, în apropiere de intersecția cu Strada Drajnei, care asigură legătura cu DJ 102B cu județul Buzău. Practic, varianta de ocolire va trece prin comuna Gura Vitioarei și prin orașul Vălenii de Munte, dar va deservi și comuna Teișani, urmând să traverseze inclusiv calea ferată Ploiești-Măneciu de două ori, precum și DC17, DJ219, Valea Văleanca.

Traseul total va avea o lungime de aproximativ 7 kilometri și ar urma să aibă câte o bandă pe sens pentru o viteză de proiectare de 90 km/h.