Zeci de mii de pistoale, mii de veste antiglonț și bastoane cu electroșocuri au intrat în dotarea Poliției Române în 2020

Zeci de mii de pistoale, mii de veste antiglonț și bastoane cu electroșocuri au intrat în dotarea Poliției Române în 2020

În acest an, pe lângă cele peste 4.200 de autoturisme care au intrat în dotarea inspectoratelor din țară, Poliția Română și-a înnoit și mijloacele de autoapărare și de reacție. Astfel, conform datelor oficiale, au fost recepționate, până în prezent, 20.000 de pistoale Beretta calibrul 9x19 mm, urmând ca, în total, să fie achiziționate 25.000 de astfel de pistoale. De asemenea, au fost achiziționate 1.000 de pistoale Glock calibrul 9x19 mm, precum și peste 3.000.000 de cartușe.

În anul 2020, au fost recepționate echipamente și mijloace tehnice specifice muncii de poliție și pentru protecția polițiștilor, respectiv 4.000 de căști de protecție cu vizor, 1.500 de veste antiglonț și 5.500 de maiouri de protecție, precum și 4.000 de bastoane cu electroșocuri. În dotarea polițiștilor au mai intrat și 400 de complete de blocare a trecerii autovehiculelor, ce vor fi folosite în cazul celor despre care există indicii că ar fi comis infracțiuni și care nu se conformează semnalului de oprire al polițistului rutier. Aceste dispozitive au rolul de a preveni producerea de evenimente grave, prin blocarea autovehiculului.

Tot în acest an au mai fost recepționate 6.000 de body-camera, ce au intrat în dotarea polițiștilor care intervin primii la evenimente și interacționează în mod curent cu cetățenii. Poliţiştii vor înregistra audio-video interacţiunile cu cetăţenii, în scopul prevenirii comiterii de comportamente antisociale, ultraje sau abuzuri.