Risc de carantinare pentru nouă localități prahovene!

Risc de carantinare pentru nouă localități prahovene!

 

Având în vedere rata incidenței cumulative a COVID 19 la 1000 de locuitori pe localități, dată publicității de Instituția Prefectului vineri, 16 octombrie, există premisele pentru instituirea carantinei zonale pentru nouă localități din județul Prahova.

Potrivit ultimelor dispoziții, la calculul ratei de infectare cu noul coronavirus nu se iau în calcul și focarele apărute în centrele sociale sau alte instituții cu regim special. Cu toate acestea, în Prahova sunt nouă localități, printre acestea și un oraș – Breaza, care au depășit trei cazuri de infectare la mia de locuitori. Acestea sunt Păulești (5,30), Sălciile (4,22), Gura Vadului (3,79), Plopu (3,68), Blejoi (3,41), Breaza (3,34), Surani (3,31), Fulga (3,29), Mănești (3,06). Imediat sub limită se regăsesc alte trei localități prahovene: Berceni (2,98), Albești Paleologu (2,75) și Ciorani (2,74).

Chiar la începutul săptămânii viitoare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova va analiza situațiile punctuale din fiecare localitate și va decide dacă și în ce condiții ar putea fi luată măsura instituirii carantinei zonale în localitățile care au depășit trei cazuri de infectare cu SARS CoV-2 la o mie de locuitori.