Fost președinte al Colegiului Medicilor: Pe ce date științifice se bazează interdicția organizării pelerinajului la Sfânta Parascheva?

Fost președinte al Colegiului Medicilor: Pe ce date științifice se bazează interdicția organizării pelerinajului la Sfânta Parascheva?

Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor din România și fost rector al Universității de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași a atacat modul în care autoritățile au împiedicat organizarea pelerinajului la Sfânta Parascheva, în acest an.

"Recenta decizie de a împiedica creștini din alte localități să participe la pelerinajul anual la Sfânta Parascheva la Iași este ilegală, abuzivă și stigmatizantă. Ea nu respectă nici măcar condițiile pentru izolare redactate de autorități. O adunare de persoane poate fi restricționată în funcție de riscul (potențialul) de răspândire a infecției. Ori, datele din ultimile două luni arată că focarele (clusterele) nu au avut în România punct de plecare slujbele și adunările religioase, dar găsim spitalele, așezăminte de bătrâni/copii, instituții publice etc. Nu există nicio biserică sau adunare religioasă identificată. Prin urmare, este greu de înțeles ca în tot orașul Iași accesul este liber mai puțin în curtea Catedralei. Pe ce date științifice se bazează această interdicție?", a fost reacția fostului șef al Colegiului Medicilor din România, pe blogul său.

Sursa foto: MedikaTV