CJSU Prahova a hotărât ridicarea carantinei din Gornet. Se așteaptă ca Raed Arafat să semneze ordinul

CJSU Prahova a hotărât ridicarea carantinei din Gornet. Se așteaptă ca Raed Arafat să semneze ordinul

În această dimineață, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat Hotărârea nr. 43/05.08.2020, privind ridicarea carantinei zonale în satul Gornet din comuna Gornet, județul Prahova, începând cu data și ora emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență sau al persoanei desemnate de acesta.

În perioada următoare, starea de sănătate a populației din satul Gornet, comuna Gornet, va fi monitorizată prin intermediul asistenței medicale primare (medici de familie, asistenți sociali), sub supravegherea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Potrivit anchetelor epidemiologice, efectuate de către DSP Prahova, în perioada 22 iulie 2020 – 03 august 2020 au fost depistate 13 cazuri noi de infecție COVID-19, dintre care patru au fost din comunitate și nouă au fost din rândul contacților celor 15 cazuri confirmate înainte de instituirea carantinei zonale. Dintre cele patru cazuri din comunitate, două sunt izolate în spital, iar două la domiciliu. Pentru acestea au fost identificați zece contacți, patru având test RT-PCR pentru SARS-CoV-2 negativ, iar ceilalți șase fiind carantinați la domiciliu.   

Deocamdată nu a fost emis Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta, pentru ridicarea carantinei zonale.