Din cauza unui incident tehnic, OMV Petrom va spăla gratuit mașinile locuitorilor din Brazi

Din cauza unui incident tehnic, OMV Petrom va spăla gratuit mașinile locuitorilor din Brazi

Pulberile depuse în zone din comuna Brazi miercuri dimineață au determinat autoritatea locala să solicite explicații de la Rafinăria Petrobrazi. 

“În această dimineață, în cursul repornirii instalației de cracare catalitică, după revizia generală planificată din ultimele două săptămâni a rafinăriei Petrobrazi, a avut loc un incident tehnic. În urma incidentului, a fost eliberată în atmosfera o pulbere ce conține majoritarzeolit (aluminosilicat cristalin) și silicat de aluminiu natural (caolin). Pulberea respectivă s-a depus în anumite zone specifice din zona localității Brazi. Menționăm că pulberea nu este clasificată ca periculoasă. Compania investighează incidentul și depune toate eforturile pentru a remedia situația cât mai curând. Ne cerem scuze pentru discomfortul creat locuitorilor comunei Brazi", au venit explicațiile de la rafinărie. 

Primăria Brazi a anunțat și că s-a stabilit că toate mașinile din Brazi care au nevoie de spălare pot merge în stații OMV Petrom din Ploiești să spele mașina gratuit doar cu buletinul de Brazi.

"Mașinile de la Rafinărie de igienizare/spălare stradală vor veni pentru a curata străzile împreună cu reprezentanții Poliției Locale. Pe această cale, îndemnăm cetățenii comunei Brazi să utilizeze de facilitatea pusă la dispoziție de către Rafinăria Petrobrazi", transmit reprezentanții autorității locale.