12 locuitori din Breaza au rămas în prag de iarnă fără acoperiș deasupra capului! Apel umanitar!

12 locuitori din Breaza au rămas în prag de iarnă fără acoperiș deasupra capului! Apel umanitar!

Fiecare dintre noi poate face un gest pentru a le veni în ajutor celor 12 locuitori din Breaza care au rămas fără casă, în pragul iernii!

Agoniseala de-o viață a mai multor familii din orașul Breaza a fost mistuită de flăcări, vineri seară, după ce un incendiu puternic a izbucnit în casa în care locuiau împreună 12 persoane, dintre care și doi minori de trei și cinci ani. Abia terminaseră de făcut unele îmbunătățiri la imobil, reparaseră și acoperișul, dar focul i-a lăsat pe drumuri, chiar în prag de iarnă, pe membrii familiilor care domiciliau împreună, în casa proprietatea Mariei Munteanu, de 70 de ani, locuință situată pe strada Caraiman, din apropierea Clubului de Golf din Breaza. 

După izbucnirea flăcărilor, cu ajutorul vecinilor, au reușit să scoată din locuință doar câteva bunuri, însă restul au fost făcute scrum, odată cu casa. Vâlvătaia era vizibilă din aproape toate colțurile orașului Breaza.

Potrivit ISU Prahova, incendiul - la care au acționat trei echipaje de stingere - a cuprins o suprafață de circa 180 de metri pătrați, iar o persoană a suferit un atac de panică atunci când și-a văzut locuința cuprinsă de flăcări.

Este nevoie de materiale de construcții, de aparate casnice, de tot ceea ce focul a distrus cu repeziciune. Cine dorește să facă o faptă bună în Postul Crăciunului, poate solicita detalii la numărul de telefon 0720.960529, Aroiu Mihaela, rudă a familiilor rămase fără casă.

Și primarul orașului, Bogdan Novac, a făcut un apel pentru ajutorarea familiilor respective: "În cursul serii de ieri, întreaga agoniseală a mai multor familii din Breaza a fost distrusă în numai câteva ore, din cauza unui incendiu care a mistuit locuința acestora situată pe strada Caraiman. Primăria este alături de toți cei afectați de incendiu și va face tot ce este posibil pentru a îi ajuta. Însă, este nevoie de implicarea noastră, a tuturor! Fac un apel pe această cale către toți brezenii, către toți antreprenorii locali, către toți cei care locuiesc în Breaza, să dăm dovadă de unitate și să contribuim cu ce putem fiecare pentru a îi ajuta. Pentru orice detalii, vă rog să luați legătura cu viceprimarul orașului Breaza, dl. Emanuel Necula, la nr. de telefon 0720.035.605".