Marcel Ciolacu, reales președinte al PSD și desemnat candidat al partidului la Președinția României

Marcel Ciolacu, reales președinte al PSD și desemnat candidat al partidului la Președinția României

Marcel Ciolacu a fost reales președinte al Partidului Social Democrat (cu 2253 de voturi ”pentru”, din totalul de 2264) și desemnat candidatul formațiunii politice pentru funcția de președinte al României (cu 2257 voturi ”pentru”), la Congresul PSD care a avut loc sâmbătă, 24 august, în Capitală. 

”Îmi propun să fiu un Președinte capabil să reprezinte cu cinste și demnitate statul român la cel mai înalt nivel, un lider care va negocia cu determinare, energie și curaj, fără să aibă complexe în fața vreunui omolog străin. Un om care își iubește țara cu toată forța ființei sale și care va transmite acest lucru celor pe care îi reprezintă în fiecare moment important pentru soarta României. Și mai ales, un Președinte care va urmări îndeplinirea unor obiective naționale autentice, nu propriile interese personale, vreo funcție bine remunerată la nivel internațional, cum a arătat actualul președinte în ultimele luni de mandat. Și, mai presus de toate, voi fi un Președinte al României care nu va mai împărți țara între Dreapta și Stânga, între bugetari și privați, între românii din urban și cei din rural, între
săraci și bogați. Voi fi cel care, în momentele esențiale, dar mai ales în situațiile de criză, nu voi absenta cu anii, nu voi aștepta ca lucrurile să se rezolve de la sine, așa cum am văzut, din păcate, în ultimii ani. Dimpotrivă, ca Președinte al României îmi voi asuma responsabilitatea și îmi voi folosi întreaga capacitate pentru a cataliza energiile întregii națiuni. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD, în fața delegaților la Congres.

Noua conducere a Partidului Social Democrat, alături de președintele Marcel Ciolacu: secretar general - Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Naţional - Mihai Tudose; prim-vicepreşedinţi - Sorin Grindeanu și Daniel Băluţă; vicepreşedinţi pe domenii: Florin Jianu - Antreprenoriat, IMM-uri şi Mediul de Afaceri; Lia Olguţa Vasilescu - Muncă şi Protecţie Socială; Gheorghe Şoldan - Dezvoltare Regională şi Locală; Gabriel Zetea - Administraţie şi Infrastructură; Vasile Dîncu - Afaceri Europene; Victoria Stoiciu - Relaţia cu ONG-uri şi Dialog Civic; Mihnea Costoiu - Educaţie şi Cercetare; Elisabeta Lipă - Sport.


Tipărire