Tentativă de asasinare a lui Donald Trump. FBI l-a identificat pe autor

Tentativă de asasinare a lui Donald Trump. FBI l-a identificat pe autor

Fostul preşedinte american Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale din acest an, a fost rănit sâmbătă la ureche, în urma unei tentative de asasinat cu armă de foc, în timpul unui miting electoral din Pennsylvania. Un glonț tras de la depărtare i-a atins urechea dreaptă lui Donald Trump, care a fost scos de la tribună de către agenții Secret Service. Ulterior, FBI l-a identificat pe autorul tentativei de asasinat - Thomas Matthew Crooks, un tânăr de 20 de ani din Pennsylvania, după cum a a informat presa americană, preluată de AFP. "FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind persoana implicată în tentativa de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump pe 13 iulie în Butler, Pennsylvania", a transmis FBI într-un comunicat citat de posturile de televiziune NBC şi CBS, potrivit Agerpres.

Ulterior, echipa de campanie a lui Donald Trump a anunțat că "Preşedintele Trump se simte bine" şi "aşteaptă cu nerăbdare să vi se alăture la Milwaukee", în statul Wisconsin, unde va avea loc acest important eveniment în perioada 15-18 iulie.

Reacțiile președintelui României, Klaus Iohannis, și premierului Marcel Ciolacu

Duminică dimineață, președintele României, Klaus Iohannis, și premierul Marcel Ciolacu au transmis mesaje pe Twitter în urma tentativei de asasinare a lui Donald Trump. ”Sunt îngrozit de atacul asupra fostului președinte Trump în campania electorală. Îi doresc recuperare rapidă. Violența și agresiunea nu sunt atribute ale democrației. Noi, românii, suntem alături de poporul american”, este mesajul lui Iohannis, postat pe Twitter.

Și premierul Ciolacu a transmis un mesaj pe Twitter: ”Îi transmit un mesaj de recuperare rapidă Președintelui Trump și tuturor victimelor acestui atac oribil! Indiferent de diferențele ideologice și politice, violența nu este niciodată justificată sau acceptabilă!”.


Tipărire