Doi apropiați ai lui Iulian Dumitrescu deschid lista candidaților PNL Prahova la Consiliul Județean. Niciunul nu este prahovean

Doi apropiați ai lui Iulian Dumitrescu deschid lista candidaților PNL Prahova la Consiliul Județean. Niciunul nu este prahovean

Dumitru Tudone și Anna Maria Vasile – vicepreședinte cu atribuții de președinte și, respectiv, administrator public al Consiliului Județean Prahova, ambii apropiați ai lui Iulian Dumitrescu – deschid lista candidaților propuși de PNL Prahova pentru alegerea consilierilor județeni PRAHOVENI, la scrutinul din 9 iunie. Niciunul nu este prahovean.

Astfel, pe primul loc se află Dumitru Tudone, mâna dreaptă a lui Dumitrescu. De altfel, Tudone a fost ales – după ce procurorii i-au interzis, prin măsurile impuse, liderului PNL Prahova să mai exercite funcția de președinte al CJ Prahova – înlocuitorul lui Dumitrescu la conducerea Consiliului Județean. La alegerile din septembrie 2020, Dumitru Tudone – originar din Călărași – a avut posibilitatea să candideze după ce și-a făcut mutație în Plopeni, în apartamentul deținut de primarul liberal Dragoș Niță, acolo unde Dumitrescu încă are domiciliul în acte. Acum, Tudone are domiciliul din acte în Ploieștiori – comuna Blejoi, deși în declarația sa de avere nu apare niciun apartament sau vreo casă proprietate personală în localitatea respectivă.

Anna Maria Vasile, de asemenea om de încredere al lui Dumitrescu, vine din Capitală, unde a avut funcții în câteva primării de sector, ulterior transferată cu ajutorul lui Iulian Dumitrescu în Prahova, pe diferite funcții, până când a ajuns în conducerea Consiliului Județean Prahova. Anna Maria Vasile are mutație în prezent într-un bloc din Comarnic. Nici ea nu deține apartamentul respectiv, cel puțin nu conform ultimei declarații de avere rectificative, din anul 2023. Anna Maria Vasile, actualul administrator public al județului Prahova, a fost vizată de procurorii anticorupție laolaltă cu Iulian Dumitrescu, sora și cumnatul acestuia, în dosarul în care președintele suspendat al CJ Prahova este cercetat pentru luare de mită și fals în declarații.


Tipărire