Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: ”Mă bucur că județul nostru este în continuare în atenția Ministerului Economiei!”

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: ”Mă bucur că județul nostru este în continuare în atenția Ministerului Economiei!”

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, s-a aflat vineri, 20 ianuarie, într-o nouă vizită de lucru în Prahova, în cadrul căreia a avut întâlniri la Salina Slănic, la Primăria Băicoi și la o importantă companie din aceeași localitate, dar și la Ploiești, cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Prahova și ai mediului de afaceri din județ. Alături de ministrul Economiei s-au aflat și colegii săi de partid din Prahova – președintele filialei, Bogdan Toader, vicepreședintele Radu Oprea, secretarul executiv Rodica Paraschiv, precum și prefectul Virgiliu Nanu.

În urma vizitei efectuate de ministrul Economiei în Prahova, președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a punctat cele mai importante momente ale zilei.

”Domnul Florin Spătaru, ministrul Economiei, unul dintre cei mai activi miniștri ai Guvernului României, a revenit astăzi în județul Prahova. Am fost alături de domnia sa în vizitele pe care le-a făcut la Slănic, la Băicoi și la Ploiești și mă bucur că județul nostru este în continuare în atenția acestui minister important.

Prima oprire - la Salina Slănic, sucursală a Societății Naționale a Sării – SALROM, unde au început să se materializeze proiectele anunțate în cadrul vizitelor anterioare ale colegului nostru social-democrat. Una dintre veștile bune este că a demarat procedura de achiziție a combinei de extracție a sării, un utilaj special, cu o valoare impresionantă – 5 milioane de euro – care, odată pus în funcțiune, va crește securitatea în exploatare a zăcământului de sare. Și pe partea turistică, domnul ministru a anunțat că anul acesta va fi finalizată consolidarea structurii puțului care va deservi liftul pentru turiști.

În plus, domnul Spătaru va face toate demersurile, alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru reabilitarea infrastructurii de transport feroviar, astfel încât să se reia transportul de sare pe această cale. A doua oprire – în orașul Băicoi, la primăria din localitate și la o importantă companie producătoare de acoperișuri metalice rezidențiale și industriale, una dintre firmele care s-au dezvoltat continuu, în ciuda problemelor generate de crizele din ultima perioadă. Ministrul Florin Spătaru a prezentat, ulterior, la sediul din Ploiești al Camerei de Comerț și Industrie Prahova, stadiul schemei de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare, unul dintre sectoarele gestionate de Ministerul Economiei.

Politicile publice ale PSD, prin ministerele conduse de colegii noștri, sunt structurate astfel încât să fie susținute atât companiile de stat, cât și cele private. Întâlnirea de astăzi, de la Ploiești, cu reprezentanții mediului de afaceri demonstrează că dialogul direct este una dintre soluțiile pentru problemele actuale, ce nu ar putea fi rezolvate fără înțelegerea reciprocă a tuturor celor implicați” – Bogdan Toader.