PSD Prahova a finalizat prima etapă de alegeri în cadrul organizațiilor locale

PSD Prahova a finalizat prima etapă de alegeri în cadrul organizațiilor locale

Timp de circa două luni, în cadrul organizației PSD Prahova au avut loc adunările de alegeri ale noilor birouri politice locale, în comunele și orașele în care candidații Partidului Social Democrat au câștigat alegerile locale în anul 2020.
Practic, în toate localitățile prahovene unde au câștigat alegerile locale din septembrie 2020 candidații Partidului Social Democrat, fie au fost reconfirmate conducerile existente, fie au fost alese alte persoane în cadrul birourilor locale ale PSD.
Decizia demarării alegerilor în cadrul organizațiilor unde au fost câștigate alegerile locale a fost luată la nivel național, de către Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat.
Ieri, 30 octombrie, la Posești și Bătrâni (foto), au fost organizate ultimele ședințe din prima etapă a alegerilor pentru stabilirea birourilor de conducere locale. ”Ieri am participat, la Posești și la Bătrâni, la alegerea birourilor locale de conducere. Astfel, cu aceste două localități, s-a încheiat prima etapă de alegeri în cadrul organizațiilor locale, urmând să demarăm acest proces și în organizațiile unde nu am câștigat alegerile. În final, va avea loc și Conferința Județeană. Vom discuta, însă, cu conducerea centrală a Partidului Social Democrat cu privire la candidaturile pentru Ploiești și pentru județ și vom stabili candidații pentru viitoarele alegeri locale”, a declarat Bogdan Toader, președintele organizației județene Prahova a Partidului Social Democrat.
În această perioadă, în întreaga țară, Partidul Social Democrat se află într-un amplu proces de reorganizare. Deciziile luate acum vor influența rezultatele alegerilor din anul 2024, atât ale celor locale, cât și ale celor parlamentare, având în vedere că structurile locale ale PSD sunt recunoscute drept cele mai puternice la nivel organizatoric, mobilizarea la vot, programele și proiectele propuse alegătorilor fiind unele dintre punctele forte ale social-democraților.