Este nevoie de schimbarea tratatelor europene? Consultare publică organizată de PSD Prahova și PES activists Prahova în Ploiești, Câmpina și Slănic

Este nevoie de schimbarea tratatelor europene? Consultare publică organizată de PSD Prahova și PES activists Prahova în Ploiești, Câmpina și Slănic

Echipele PSD Prahova si PES activists Prahova au organizat consultări ale cetățenilor, la finalul săptămânii trecute, în Ploiești, Câmpina și Slănic, cu privire la schimbarea tratatelor europene, pentru a evalua dacă acestea răspund așteptărilor românilor.
De altfel, la nivel național, Partidul Social Democrat și PES activists România au organizat o consultare națională prin intermediul căreia au preluat opiniile cetățenilor privind viitorul Uniunii Europene și schimbarea tratatelor europene. Cetățenii au fost invitați să își exprime opțiunea pe sutele de panouri stradale, amplasate în toată țara, inclusiv în locațiile din orașele prahovene amintite, unde își puteau scrie opiniile, cu privire la schimbarea modului de funcționare al Uniunii fiind, de asemenea, rugați să își motiveze răspunsurile.
Consultarea națională a evidențiat faptul că cetățenii români își doresc o schimbare a tratatelor europene în măsura în care aceasta permite un trai mai bun, aduce un plus României iar drepturile deja garantate nu vor fi afectate. Românii își doresc în bună măsură o Uniune Europeană mai echitabilă, cu instrumente prin care să poată ajuta la creșterea calității în sănătate și educație sau chiar a veniturilor populației.
Acțiunea inițiată de europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte al Partidului Social Democrat și coordonator național PES activists România, a demarat printr-o dezbatere privind “Viitorul Europei și schimbarea tratatelor europene”, la sediul Biroului de Legătură al Parlamentului European în România, în cadrul căruia decidenți, experți în politici europene, jurnaliști și membri ai societății civile au dezbătut modificarea tratatelor europene, concluziile Conferinței privind Viitorul Europei și perspectivele schimbării modului în care funcționează Uniunea Europeană.