Klaus Iohannis împlinește astăzi 63 de ani

Klaus Iohannis împlinește astăzi 63 de ani

Klaus Iohannis, cel de-al patrulea președinte ales al României, după 1989, împlinește astăzi 63 de ani. Se află la al doilea mandat în fruntea statului, fiind unul dintre președinții care au stârnit controverse în rândul românilor, fie prin lipsa de reacție, fie prin reacțiile mult prea virulente în situații critice, fiind deopotrivă hulit și iubit de către cetățenii României. În 2024, va fi nevoit să lase unui succesor fotoliul de la Cotroceni, pentru că atunci se va încheia, la termen, cel de-al doilea său mandat.
S-a născut la Sibiu, într-o familie de sași transilvăneni, și este căsătorit din 1989 cu Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză la un liceu din Sibiu.
Potrivit presidency.ro, site-ul oficial al Președinției României, Klaus Iohannis a urmat școala germană din Sibiu, Liceul „Samuel von Brukenthal” din același oraș, iar în 1978 a fost admis la Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca. În anul 1983, a început să profeseze ca dascăl la mai multe școli din împrejurimile Sibiului, iar cinci ani mai târziu preda fizica, alături de foștii săi dascăli, la liceul pe care îl absolvise. După Revoluție, alege să rămână în România, la Sibiu, deși părinții și sora sa au luat hotărârea de a emigra.
Și-a început cariera politică în anul 1990, când a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR). În anul 2000, a fost desemnat candidat din partea FDGR la alegerile pentru Primăria Sibiului, pe care le-a câștigat, ocupând funcția de primar până în anul 2014, când a candidat la Președinție. Pe 16 noiembrie 2014, Klaus Iohannis a fost ales Președintele României, iar al doilea mandat l-a câștigat în anul 2019. (sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis)