Radu Oprea, vicepreședinte PSD Prahova: "Succesul" guvernării Cîțu îl resimțim în fiecare zi când mergem la piață sau când vin facturile de gaze și energie!

Radu Oprea, vicepreședinte PSD Prahova: "Succesul" guvernării Cîțu îl resimțim în fiecare zi când mergem la piață sau când vin facturile de gaze și energie!

Radu Oprea, vicepreședinte al PSD Prahova și purtător de cuvânt al Partidului Social Democrat la nivel national, a prezentat, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, date concrete privind situația actuală a deficitului comercial al României, precum și despre creșterea numărului firmelor care și-au suspendat activitatea, din cauza problemelor financiare. “<<Succesul>> guvernării Cîțu îl resimțim în fiecare zi când mergem la piață sau când vin facturile de gaze și energie!”, a punctat vicepreședintele PSD Prahova, care a dat și trei exemple de rezultate “fantastice” ale guvernării actuale. “Știrile de astăzi ne aduc alte trei rezultate "fantastice": 1. Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a fost, în primele cinci luni din 2021, de 5.249, în creştere cu 25,28% comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, conform datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). (Sursa: economica.net); 2. Poziţia comercială externă a României slăbeşte: Deficitul comercial la bunuri a crescut cu 20%, până la 8,8 mld. euro la 5 luni din 2021, iar o corecţie este inevitabilă. România a exportat bunuri în valoare de 30 mld. euro în ianuarie-mai 2021 şi a importat bunuri de 38,8 mld. euro. (Sursa: Ziarul financiar); 3. În luna mai 2021, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mic decât ȋn luna aprilie 2021(...). De asemenea, scăderile câştigului salarial mediu net au fost cauzate de nerealizările de producție ori încasările mai mici (funcție de contracte/proiecte), precum și de angajările de personal cu câştiguri salariale mai mici faţă de medie, în unele activităţi economice. (Sursa: INS). Cîțu, Năsui, sunteți fericiți? Ați reușit să distrugeți tot...”, a conchis social-democratul prahovean.