S-a prelungit arestarea preventivă a inculpaților din dosarul Ciorani, inclusiv pentru primarul Marin Voicu

S-a prelungit arestarea preventivă a inculpaților din dosarul Ciorani, inclusiv pentru primarul Marin Voicu

Magistrații de la Judecătoria Ploiești au admis propunerea procurorilor de prelungire a arestării preventive a inculpaților din dosarul privind fraudarea alegerilor locale din comuna Ciorani. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată de către avocații inculpaților.

Decizia instanței:
Soluția pe scurt: Admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti. În temeiul art. 234 și art. 236 alin.1 C. proc. pen. raportat la art. 223 alin.2 C.proc.pen., prelungește arestarea preventivă a inculpaților:

- MARIN VOICU, pentru săvârșirea infracţiunii de instigare la falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 47 C.pen. raportat la art. 391 alin. (1) din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (20 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

-VLAD ALEXANDRINA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 alin. (1) din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (37 acte materiale) și art. 77 lit. a) C.pen.

- DUMITRU GEORGE –MARIUS, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

- CATARGIU GEORGIANA-AMALIA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen. - RISTEA ROMEO, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prevăzute de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

- RADU ȘTEFAN, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

- DIMA LUMINIȚA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată, prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

- MIRICĂ PETRA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

- GRIGORESCU NICOLETA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

- ENE MARIA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

- PETRE ELENA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

- VOINEA MARIETA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

- TRANDAFIR NINA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată, prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

- ENE MARIANA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

- SPĂTĂRELU ADNANA-RAMONA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

- ENE CĂTĂLINA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen., pe o durată de 30 de zile fiecare, începând cu dată de 14.07.2021 şi până la dată de 12.08.2021, inclusiv.

2. În temeiul art. 222 alin.2 și art. 222 alin.7 C. proc. pen. raportat la art. 219 C.proc.pen., prelungește arestul la domicliu în ceea ce privește pe inculpata IANCU ALINA SANDA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen., pe o durată de 30 de zile, începând cu dată de 14.07.2021 şi până la dată de 12.08.2021, inclusiv. În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatei IANCU ALINA SANDA obligaţia de a nu părăsi imobilul fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe timpul cât se află sub arest la domiciliu, inculpata trebuie să respecte următoarele obligaţîi: a) să se prezinte la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti ori de câte ori este chemată; b) să nu comunice cu coinculpaţîi, cu suspecţîi, respectiv cu martorii din prezența cauză. În baza art. 221 alin. (4) C. proc. pen., atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu se poate înlocui cu măsura arestării preventive. Dispune comunicarea unei copii de pe prezența încheiere inculpatei, Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul I.J.P. Prahova, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor şi organelor de frontieră. În temeiul art.242 alin.1 C.proc.pen., respinge că neîntemeiate, cererile de revocare a măsurii arestării preventive formulate de inculpații Marin Voicu, Ristea Romeo, Radu Ștefan, Grigorescu Nicoleta. În temeiul art.242 alin.2 C.proc.pen., respinge că neîntemeiate cererile de înlocuire a măsurii arestului preventive formulate de inculpașii Marin Voicu , Ene Mariana, Vlad Alexandrina, Dumitru George–Marius, Catargiu Georgiana–Amalia, Ristea Romeo Radu Ştefan, Iancu Alina Sanda , Dima Luminiţa , Mirică Petra, Grigorescu Nicoleta, Ene Maria, Petre Elena, Trandafir Nina, Ene Cătălina , Voinea Marieta, Spătărelu Adnana–Ramona, Iancu Alina Sanda. Ia act că inculpaţii au fost asistaţi de către apărători aleşi. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de a formulă contestaţie, potrivit art. 204 alin. 1 C.proc.pen., în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronun?ată în camera de consiliu astăzi, 08.07.2021.
Document: Încheiere - măsuri preventive (faza de UP) 57/2021 08.07.2021