Mark Zuckerberg: Trump va avea conturile de Instagram și de Facebook blocate, pentru că riscurile sunt prea mari!

Mark Zuckerberg: Trump va avea conturile de Instagram și de Facebook blocate, pentru că riscurile sunt prea mari!

 

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat cu puțin timp în urmă că blocarea conturilor de Facebook și de Instagram ale președintelui încă în funcție al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, va fi extinsă cel puțin până la finalizarea tranziției puterii în urma alegerilor prezidențiale.

“Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că președintele Donald Trump intenționează să își folosească timpul rămas în funcție pentru a submina tranziția pașnică și legală a puterii către succesorul ales, Joe Biden.

Decizia sa de a-și folosi platforma pentru a scuza mai degrabă decât a condamna acțiunile susținătorilor săi la clădirea Capitolului a deranjat pe bună dreptate oamenii din SUA și din întreaga lume. Am eliminat aceste declarații ieri pentru că am considerat că efectul lor -- și probabil intenția lor -- ar fi de a provoca violențe suplimentare.

În urma certificării rezultatelor alegerilor de către Congres, prioritatea pentru întreaga țară trebuie să fie acum asigurarea faptului că restul de 13 zile și zilele după inaugurare trec în pace și în conformitate cu normele democratice constituite.

În ultimii câțiva ani, i-am permis președintelui Trump să folosească platforma noastră în conformitate cu propriile reguli, uneori eliminând conținutul sau etichetându-i postările atunci când acestea încalcă politicile noastre. Am făcut asta pentru că credem că publicul are dreptul la cel mai larg acces posibil la discursul politic, chiar și discurs controversat. Dar contextul actual este acum fundamental diferit, implicând utilizarea platformei noastre pentru a incita la insurecția violentă împotriva unui guvern ales democratic.

Considerăm că riscurile de a permite președintelui să continue să utilizeze serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari. Prin urmare, extindem blocul pe care l-am plasat pe conturile sale de Facebook și Instagram pe termen nedeterminat și pentru cel puțin două săptămâni până la finalizarea tranziției pașnice a puterii”, a fost mesajul fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg.