Pe cine (mai) reprezintă președintele Klaus Iohannis?

Pe cine (mai) reprezintă președintele Klaus Iohannis?

 

În primul mandat, președintele Klaus Iohannis a fost aproape inexistent, iar ieșirile sale publice, la declarații în fața jurnaliștilor, au putut fi numărate pe degetele de la o mână.

În al doilea mandat, Iohannis a schimbat strategia: a devenit, printre altele, și purtătorul de cuvânt al Guvernului Orban și, mult mai grav, al Partidului Național Liberal. Campaniile electorale din acest an au fost folosite de președintele României pentru a-și promova guvernul liberal și a-i ataca pe cei mai mari dușmani ai săi și ai echipei lui Orban – pesediștii!

În afară de atitudinea contrară prevederilor constituționale, în ultima sa intervenție televizată (din 10 noiembrie), în care iarăși nu a spus NIMIC, a avut câteva răspunsuri uluitoare la întrebările concrete ale jurnaliștilor.

Doar două exemple aici (pentru a nu exista dubii, textul a fost preluat de pe site-ul oficial al Președinției României, www.presidency.ro):

  1. “Jurnalist: Când ar trebui, totuși, să luăm această decizie (n.n. – testarea în masă)? Pentru că vedem că sistemul sanitar românesc abia mai respiră.

Președintele României: Această decizie poate fi luată atunci când avem indicii că aduce o soluționare a problemei”.

  1. “Jurnalist: În legătură cu Sibiul, dacă îmi permiteți, un județ și un oraș de care sunteți foarte legat și sunt foarte legat: cum se explică faptul că de două zile acolo e cea mai mare rată de infectare? A ajuns la 11 la mie. Am văzut chiar informații referitoare la faptul că morga din Sibiu nu mai face față. O rată de incidență mare și la copii. Deci, dacă v-ați interesat ce se întâmplă, care e explicația.

Președintele României: Da, m-am interesat. Explicația este că în comitetul județean se discută aceste chestiuni și se lucrează după criteriile stabilite de INSP. Mai multe informații nu pot să vă dau, fiindcă nu le am. Dar, dacă doriți, pot să aflu aceste lucruri pentru dumneavoastră”.

Pe cine mai reprezintă președintele Klaus Iohannis? Fără comentarii.