Continuă bătălia pentru Spitalul CFR din Ploiești. Consiliul Județean Prahova îl vrea preluat în subordinea Spitalului Județean!

Continuă bătălia pentru Spitalul CFR din Ploiești. Consiliul Județean Prahova îl vrea preluat în subordinea Spitalului Județean!

Continuă bătălia care se dă între Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova, pentru preluarea Spitalului General CF Ploiești. Joi dimineață, un nou episod: în cadrul unei ședințe extraordinare a consilierilor județeni, se va supune aprobării un proiect de hotărâre pentru solicitarea transferului unității sanitare „Spital General Căi Ferate Ploieşti” din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în subordinea Consiliului Județean Prahova, precum și trecerea bunurilor imobile aferente unității sanitare „Spital General Căi Ferate Ploieşti” din domeniul public al statului și din administrarea Spitalului General Căi Ferate Ploieşti, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în domeniul public al Județului Prahova. În plus, în proiectul de hotărâre se precizează și asimilarea de către Spitalul Județean de Urgență Ploiești a “Spitalului General Căi Ferate Ploiești”, cu tot ceea ceea ce definește serviciile medicale derulate la acest nivel.

Reamintim că, la începutul lunii noiembrie, primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a venit pentru a patra oară în fața consilierilor locali cu propunerea de preluare în domeniul public al municipiului Ploiești a Spitalului CFR. Nici de această dată nu a avut succes, pentru că votul asupra acestui proiect nu a avut loc, fiind solicitată din partea consilierilor liberali amânarea discutării proiectului.

Detalii despre hotărârea adoptată în ședința Consiliului Județean, aici: https://prahovainfo.ro/actualitate/7982-iulian-dumitrescu,-pre%C8%99edintele-cj-prahova,-despre-proiectul-prost-fundamentat-de-preluare-a-spitalului-cf-ploie%C8%99ti-%E2%80%9Dchichi%C8%9Be-legislative-%E2%80%9D.html