CIPRA/ Alimente care ne fac fericiți

CIPRA/ Alimente care ne fac fericiți

Centrul de Informare, Prevenire Risc și Analiză (CIPRA) este o asociație non-profit, un adevărat punct de informare imparțial, care oferă în permanență informații actualizate legate de obiceiurile zilnice și de consum ale oamenilor, cu efect asupra calității vieții lor. Un studiu al specialiștilor de la CIPRA – ”Studiul obiceiurilor cu risc crescut care au un impact direct asupra vieții românilor”- relevă că alimentația este aspectul cu impactul cel mai mare pe calitatea vieții, fiind menționat pe primul loc de 45% din respondenți și pe locul doi de alți 29%. Somnul (odihna) este al doilea aspect ca importanță, iar pe locul al treilea se regăsește echilibrul între viața personală și cea profesională. Astfel că echipa de la CIPRA ne oferă câteva sfaturi pentru o alimentație care ne face bine, dar ne și îndeamnă să descoperim, fiecare în parte, o listă de alimente care ne fac fericiți! 

Ce este de făcut, potrivit specialiștilor CIPRA: să consumăm mai multe alimente care conțin triptofan, cum ar fi ouăle, brânza, nucile, carnea albă, peștele gras, ovăzul și ciocolata cu cel puțin 70% cacao. De asemenea, să punem accent pe vitamina B, pe care o putem lua din ouă, cereale integrale, carnea roșie, lactatele, fasolea, bananele, avocado, legume verzi și sfecla roșie. O dietă săracă în acid folic (vitamina B9) crește riscul să ne simțim deprimați, în special pentru persoanele în vârstă. Folatul se găsește în legume verzi, citrice, ficat, fasole. Vitamina B6 este și ea importantă pentru starea de bine și o poți asimila în special din somon, ton sau ficat, mai spun cei de la CIPRA.

Mai multe despre alimentele care ne pot face fericiți aici: https://cipra.ro/alimente-care-ne-fac-fericiti/