Un nou focar de coronavirus la un centru de îngrijire a persoanelor, din Băicoi

Un nou focar de coronavirus la un centru de îngrijire a persoanelor, din Băicoi

În ultimele 24 de ore, alți 70 de prahoveni au fost confirmați cu noul coronavirus, aceștia făcând parte din următoarele categorii de vârstă: 0-18 ani - 2; 19 ani -29 ani - 11; 30 ani -39 ani - 11; 40 ani -49 ani - 16; 50 ani -59 ani - 15; 60 ani -69 ani - 7; 70 ani -79 ani - 8.

Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la un centru de îngrijire a persoanelor adulte din Băicoi, din subordinea DGASPC Prahova, acolo unde în luna august au fost confirmați 25 de beneficiari și angajați. Noul focar este într-un alt corp de clădire, iar aici au fost testați pozitiv opt beneficiari dintr-un total de 51 și doi angajați dintr-un total de 39. Au fost evaluați de medici ai Serviciului Județean de Ambulanță, sunt asimptomatici și au fost izolați în centru, urmând să fie evaluați periodic de un medic de la Spitalul Orășenesc Băicoi.

Totodată, pe șantierul din Ploiești, acolo unde DSP a identificat în această săptămână cinci angajați confirmați cu noul coronavirus, au mai fost testate pozitiv și alte 15 persoane. Alte cinci au primit rezultate negative. Ca urmare a acestui lucru, administratorul șantierului a decis suspendarea activității.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 359, dintre care 255 de paturi sunt ocupate. La ATI, 18 dintre cele 28 de locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate.

Deși unitatea mobilă de terapie intensivă a fost reparată, aceasta încă nu este funcțională din lipsă de personal.