Cum și de unde puteți obține un duplicat al cardului național de sănătate, în cazul pierderii, furtului, deteriorării sau al modificării datelor personale

Cum și de unde puteți obține un duplicat al cardului național de sănătate, în cazul pierderii, furtului, deteriorării sau al modificării datelor personale

Casa de Asigurări de Sănătate Prahova aduce precizări importante pentru asigurații care au solicitat eliberarea cardului național de sănătate duplicat în cazul pierderii, furtului, deteriorării precum și în cazul modificării datelor personale, conform legislației în vigoare. Potrivit CAS Prahova, persoanele asigurate pot intra în posesia cardurilor naționale duplicat doar prin prezentarea titularului la sediul CAS Prahova, cu sediul în municipiul Ploiești, strada Praga, nr.1, la parter, în timpul programului de lucru cu publicul. Asigurații sunt îndrumați să contacteze reprezentanții CAS Prahova pentru a li se confirma dacă a fost tipărit cardul național duplicat, folosind următoarele mijloace de comunicare: la telefon -  0244.594.600, interior 142 sau 0788.634.660 sau pe e-mail - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Asiguraţii care au pierdut sau deteriorat cardul de sănătate vor solicita eliberarea unui card duplicat la casele de asigurări, unde vor depune o cerere şi vor plăti contravaloarea noului card, în valoare de 12,97 lei. De asemenea este necesara depunerea unei copii de pe BI/CI al titularului de card. Pana la primirea noului card de sănătate, asiguraţii vor avea acces la servicii medicale în baza unei adeverinţe de înlocuire a cardului de sănătate.

Persoanele asigurate care se prezintă la sediul CAS Prahova pentru ridicarea personală a cardului național de sănătate trebuie să aibă asupra lor și să prezinte BI/CI, în original. În cazul în care, la ridicarea cardului național de sănătate, se prezintă o altă persoană din familia titularului cardului național de sănătate, acesta va prezenta actul de identitate personal în original și o copie de pe actul de identitate al titularului cardul național de sănătate, semnând o declarație ce se găsește la sediul instituției. În cazul în care, la ridicarea cardului național de sănătate, se prezintă o altă persoană ce nu aparține familiei titularului cardului național de sănătate, acesta va prezenta pe lângă BI/CI personal în original, procura notarială pentru ridicarea cardului național de sănătate.