O asistentă de la Ambulanța Prahova a decedat după ce s-a infectat cu coronavirus!

O asistentă de la Ambulanța Prahova a decedat după ce s-a infectat cu coronavirus!

O asistentă în vârstă de 50 de ani, din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, depistată cu noul coronavisrus, a decedat în această dimineață. Potrivit informațiilor furnizate de SAJ Prahova, inițial, s-a prezentat pentru evaluare din cauza unei alte simptomatologii, i s-a făcut și testul COVID al cărui rezultat a fost pozitiv.

Pentru că s-a constatat deteriorarea rapidă a stării de sănătate, pe data de 18 august a fost solicitat transferul de la spitalul CFR din Ploiești către o unitate cu locuri de Terapie Intensivă, fiind găsit un loc disponibil la Medgidia, unde a fost transportată cu elicopterul. În spitalele din Prahova, la momentul respectiv, nu mai era niciun pat ATI liber dintre cele destinate bolnavilor confirmați cu SARS-CoV-2. Femeia avea și comorbidități: obezitate și diabet.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la SAJ Prahova au fost confirmați cu noul coronavirus: 1 medic, 5 asistente, 3 ambulanțieri, un operator registrator de urgență și 3 din rândul personalului TESA. Dintre aceștia, se află internați, în acest moment: 1 medic, 1 asistent medical și 1 ambulanțier. Totodată, în izolare se află 4 șoferi, contacți direcți ai cazurilor confirmate.