Vrei să înveți să pictezi pe ceramică sau să cioplești în lemn? Mergi la Târgul Național pentru Meșteșugari și Artizanat, care se deschide astăzi în centrul Ploieștiului!

Vrei să înveți să pictezi pe ceramică sau să cioplești în lemn? Mergi la Târgul Național pentru Meșteșugari și Artizanat, care se deschide astăzi în centrul Ploieștiului!
Pe esplanada de la Palatul Culturii din Ploiești va avea loc astăzi, de la ora 15.00, deschiderea oficială a Târgului Național pentru Meșteșugari și Artizanat - Ediția 2024, gazda evenimentului fiind chiar ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prahoveanul Radu Oprea. Până duminică, 26 octombrie, între orele 10:00 și 19:00, prahovenii și numai ei vor putea admira rezultatul muncii artizanilor și meșteșugarilor din întreaga țară, participanți la târgul de la Ploiești. În cadrul celei de-a noua ediții sunt așteptați 114 meșteșugari și artizani din următoarele domenii de activitate: țesături tradiționale – broderii și costume populare, tablouri decorative, sculpturi în lemn, împâslirea lânii, pictură pe ceramică și ceramică figurativă, confecționare de bijuterii tradiționale, împletituri din nuiele, croșeturi tradiționale, confecționare de obiecte și lumânări decorative, olărit, bijuterii lucrate manual – porțelan, sticlă, tesături, mărgele tradiționale, produse decorative din lavandă, confecționare de măști populare, carpete și tapițerii, icoane pe sticlă și coji de ou, goblenuri, picturi de mobilă tradiționale, pielărie, clopuri tradiționale, țesut la război.
Vor fi organizate o serie de workshopuri destinate în special copiilor pe toată durată desfășurării târgului: ateliere de împâslirea lânii; ateliere de pictură pe ceramică; ateliere de confecționare a bijuteriilor artizanale; ateliere de cioplire în lemn.
 

Tipărire