Consiliul Județean are din nou un președinte prahovean: social-democratul Virgiliu Nanu

Consiliul Județean are din nou un președinte prahovean: social-democratul Virgiliu Nanu

 

Social-democratul Virgiliu Nanu, ales de prahoveni la scrutinul din 9 iunie în funcția de președinte al Consiliului Județean, a depus astăzi, 22 octombrie, jurământul în cadrul ședinței de constituire a noii structuri a CJ Prahova, rezultată după alegerile locale din vară.

În fața noastră se află numeroase provocări, dar și oportunități imense. Este esențial să ne concentrăm pe atragerea de investiții care să transforme Prahova într-un județ prosper. Fie că este vorba despre dezvoltarea infrastructurii, sprijinirea antreprenoriatului local sau atragerea de fonduri europene, fiecare pas pe care îl facem trebuie să fie orientat către bunăstarea comunității noastre. Un aspect fundamental este angajamentul nostru de a corecta, continua și finaliza proiectele deja începute”, a transmis Virgiliu Nanu, președintele Consiliului Județean Prahova, în discursul susținut în fața celor prezenți în Sala Europa a Consiliului Județean Prahova, după depunerea jurământului.

Este timpul să ne asigurăm că ceea ce nu a funcționat în trecut este abordat cu seriozitate și este responsabilitatea noastră să revizuim și să corectăm acolo unde este necesar”, a mai spus Virgiliu Nanu, care a ținut să precizeze că va consulta populația județului Prahova în luarea deciziilor, dar și mediul de afaceri, care va fi un partener și un aliat în dezvoltarea județului. Sănătatea și protecția mediului vor fi priorități absolute ale mandatului, a punctat președintele Consiliului Județean, Virgiliu Nanu, anunțând și un audit după preluarea mandatului, pentru a vedea dacă s-au luat decizii corecte sau nu și ce trebuie făcut în continuare.

Au depus jurământul și cei 32 de consilieri județeni ale căror mandate au fost validate de către magistrații de la Tribunalul Prahova, astfel: din partea Alianței Electorale PSD-PUSL – Rareș Dan Enescu, Daniel Mario Soare, Beatrice Gâjman-Ioniță, Nina Ilie, Călin Tiu, Bogdan Tiberiu Furtună, Eduard Radu, Marilena Stanciu, Vasile Ardeleanu, Nicoleta Sprîncenatu; din partea PNL – Dumitru Tudone, Anna-Maria Vasile, Gabriel Lorin Tudoran, Eugen Ionică, Viorel Dosaru, Gabriel Bogdan Chelan, Daniel Nicodim, Mădălina Lupea, Cristian Apostol, Ilona Rizea, Răzvan Constantin, Elena Ruxandra Cazacu; din partea Alianței Dreapta Unită – Felix Bulearcă, Adina Chițu, Silviu Boroșteanu, Cătălin Ignat, Silviu Rușinaru; din partea Alianței pentru Unirea Românilor – Alexandru Săraru, Ionuț Măcinic, Gheorghe Cristinescu, Vlad Călin Dumitrescu-Ferentz, Nicolae Măruntu.

După validarea celorlați patru consilieri județeni, care aparțin Alianței Electorale PSD-PUSL (trei) și PNL (unul), Consiliul Județean Prahova va fi în componența completă. Ulterior, vor fi aleși prin vot, din rândul consilierilor, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Prahova.

 


Tipărire