Un foc nestins complet a provocat un incendiu de proporții în comuna Ariceștii Rahtivani. Două case au fost mistuite de flăcări

Un foc nestins complet a provocat un incendiu de proporții în comuna Ariceștii Rahtivani. Două case au fost mistuite de flăcări

Pompierii prahoveni au intervenit, în noaptea de luni spre marți, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins două locuințe în comuna Ariceștii Rahtivani, sat Târgșoru Nou. 

La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Ploiești, cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. 

"La momentul sosirii echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la nivelul a două case, cu posibilitatea de propagare la o a treia, suprafața afectată până în acel moment fiind de cca. 300 mp. Pompierii au depus reale eforturi pentru a împiedica extinderea flăcărilor, reușind să salveze al treilea imobil.

Evenimentul a fost soldat cu o victimă, o femeie în vârstă de 78 ani, care prezenta arsuri pe aproximativ 10% din suprafața corporală, fiind asistată la locul evenimentului și, ulterior, a fost transportată la spital de către o ambulanță SAJ Prahova venită în sprijin. 

La finalul intervenției, pompierii au stabilit drept cauză probabilă de incendiu focul deschis în spații deschise (foc în aer liber, cu privire la care nu s-au luat măsuri de asigurare a stingerii complete)", informează ISU Prahova.

Pompierii prahoveni recomandă o serie de reguli, care se impun a fi respectate pentru a evita producerea unor asemenea evenimente nefericite:

• Nu aprindeţi focul la distanţă mai mică de 10 m de orice material combustibil sau construcţie (casă, anexe, șură, gard etc.).

• Nu părăsiţi niciodată focul înainte de a vă asigura de stingerea lui completă.

• Supravegheaţi arderea până la dispariţia definitivă a flăcării, stingeţi jarul cu apă și acoperiţi cenușa cu pământ.

• Nu faceţi foc în caz de vânt puternic și în perioadele de secetă.

• Nu intraţi în grajduri, fânare etc. cu lumânări, făclii, lămpi de iluminat, felinare cu petrol fără sticlă sau alte mijloace cu flacără deschisă.

• Depozitaţi furajele, paiele și alte materiale combustibile cât mai departe de casă, bucătării, cuptoare, magazii, grajduri/adăposturi de animale.


Tipărire