UPDATE/ Un cutremur de 5,2 grade pe Richter s-a produs luni după-amiază în județul Buzău

UPDATE/ Un cutremur de 5,2 grade pe Richter s-a produs luni după-amiază în județul Buzău
UPDATE: INFP a reevaluat magnitudinea cutremurului produs luni, 16 septembrie, în zona seismică Vrancea, la 5.4 grade pe Richter și intensitate V pe scara Mercalli.
 
Un cutremur de 5,2 grade pe scara Richter a avut loc, luni după-amiază, în județul Buzău, seismul fiind resimțit puternic și în județul Prahova, inclusiv in municipiul Ploiești. Seismul s-a produs la ora 17:40:18 (ora locală a României), în ZONA SEISMICA VRANCEA, județul BUZAU, și a avut magnitudinea de 5.2 grade pe Richter, epicentrul la adâncimea de 140 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 52km SE de Sfântu-Gheorghe, 54km E de Brașov, 62km NV de Buzău, 70km V de Focșani, 72km N de Ploiești, 97km NE de Târgoviște.
Departamentul pentru Situații de Urgență a precizat că nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Cu toate acestea, DSU anunță că echipajele operative se află în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere.
ISU Prahova informează că în urma producerii seismului, nici în dispeceratul integrat ISU-SAJ de la nivelul județului Prahova, nu au fost înregistrate apeluri la 112 care să semnaleze probleme apărute ca urmare a cutremurului. Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului 2 Ploiești efectuează recunoașteri în teren, pe raza municipiului Ploiești, pentru a identifica posibile pagube materiale.

Tipărire