Veste bună pentru Uzina Mecanică Plopeni: Guvernul a aprobat suplimentarea cheltuielilor salariale, pentru susținerea creșterii numărului de angajați

Veste bună pentru Uzina Mecanică Plopeni: Guvernul a aprobat suplimentarea cheltuielilor salariale, pentru susținerea creșterii numărului de angajați

Guvernul României a aprobat, în cadrul ședinței de joi, 25 iulie, suplimentarea cheltuielilor salariale la Uzina Mecanică Plopeni, una dintre cele mai importante societăți aflate în subordinea ROMARM. Potrivit unui comunicat emis de Guvern, în cadrul ședinței a fost prezentat și adoptat memorandumul cu tema: Creşterea cheltuielilor de natură salarială ca urmare a creşterii numărului mediu de personal cu 144 de angajaţi faţă de numărul mediu de personal total aprobat prin Bugetul de Venituri si Cheltuieli pentru anul 2024 (279 angajaţi), pentru Societatea Uzina Mecanică Plopeni S.A.
”Guvernul a aprobat suplimentarea numărului mediu de angajați ai Societății Uzina Mecanică Plopeni S.A., de la 279 angajați la 423 angajați, pentru îndeplinirea corespunzătoare a obligațiilor asumate prin contractele încheiate suplimentar și neincluse în bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2024, precum și a cheltuielilor de natură salarială aferente, în valoare de 7, 419 milioane lei.
Suplimentarea personalului va conduce la creşterea veniturilor din exploatare cu aproximativ 845 mii euro/lună”, se arată în comunicatul Guvernului.
Societatea Uzina Mecanică Plopeni S.A., operator economic din industria națională de apărare, domeniu strategic al economiei naționale, care funcționează ca filială a Companiei Naționale ROMARM S.A. București, are nevoie de suplimentarea urgentă a personalului cu 144 de persoane, care vor completa efectivul din zona pirotehnică, uzinare și mentenanță-muniție și/sau vor avea specializare tehnică și economică în domeniu. Din cele 144 de noi posturi, 44 sunt vacante.
Este o decizie care vine în sprijinul Uzinei Mecanice Plopeni, deoarece, prin creșterea personalului, se asigură extinderea activității societății cu un schimb de lucru suplimentar, respectiv creşterea producției lunare, pentru onorarea contractelor cu încadrarea în termenele de livrare stabilite. 
Produsele Societății Uzina Mecanică Plopeni S.A. sunt destinate necesităților de înzestrare din cadrul sistemului național de apărare (SNA). În contextul geopolitic actual, societatea are în vedere extinderea capacității de producție și obținerea de produse militare competitive prin continuarea acțiunilor de retehnologizare și /sau modernizare a capacităților de producție pentru apărare,  diversificarea și asimilarea de produse militare; creşterea productivității muncii și îmbunătățirea calității și fiabilității produselor din nomenclatorul de fabricație;  reducerea consumului energetic și a pierderilor tehnologice; valorificarea oportunităților de piață.


Tipărire