Coșmar în plină caniculă la Spitalul Municipal Câmpina: nu există instalație de climatizare! Prefectul a dispus măsuri

Coșmar în plină caniculă la Spitalul Municipal Câmpina: nu există instalație de climatizare! Prefectul a dispus măsuri

După ce o publicație locală din Câmpina, oglindadeazi.ro, a prezentat situația inadmisibilă de la Spitalul Municipal Câmpina, unde atât pacienții, cât și corpul medical, suferă din cauza căldurii, în lipsa instalațiilor de climatizare sau cel puțin a aparatelor de aer condiționat, prefectul județului Prahova a dispus măsuri în acest caz.

Zilele trecute, potrivit sursei menționate, atât pacienții, cât și familiile acestora, au făcut publice condițiile în care sunt obligați să reziste oamenii care trec pragul unității medicale și, mai mult decât atât, să mai și rămână internați într-un spital fără aer condiționat pe caniculă de Cod Roșu!

Potrivit oglindadeazi.ro, problema este cauzată de blocarea proiectului „Creșterea eficienței energetice în cadrul Spitalului Municipal Câmpina”, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și demarat de fosta administrație condusă de Horia Tiseanu. „În cadrul acestui proiect este prevăzută punerea în funcțiune a unui sistem complex de climatizare. Sistemul respectiv a fost montat în secțiile spitalului, însă până în prezent nu a fost dat în folosință, lucrările fiind sistate”, spune managerul spitalului, Marius Niculescu, citat de aceeași sursă.

Prefectul Emil Drăgănescu a reacționat și a dispus ca o comisie condusă de subprefectul Mircea Tănase și formată din șefii Casei de Asigurări de Sănătate Prahova, Direcției de Sănătate Publică, ai Spitalului Municipal Câmpina și Corpul de Control al Instituției Prefectului să găsească soluții urgente pentru remedierea instalației de climatizare. ”Totodată, prefectul județului Prahova a transmis autorităților locale din Câmpina, responsabile de rezolvarea acestei situații grave, să identifice în cel mai scurt timp soluții optime pentru ca bolnavii să beneficieze de servicii medicale adecvate și personalul spitalului să poată lucra în condiții normale”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Prahova.


Tipărire