Update/O femeie a fost atacată de urs, pe un traseu din Bușteni. Din păcate, tânăra a fost găsită decedată

Update/O femeie a fost atacată de urs, pe un traseu din Bușteni. Din păcate, tânăra a fost găsită decedată

O femeie a fost atacată de un urs, marți după amiază, în zona cascadei Caraiman din Bușteni, pe traseul albastru. Potrivit primelor informații, furnizate de ISU Prahova, intervin Salvamont Prahova și Jandarmeria Montană. A fost emis și un mesaj RO-ALERT, pentru a semnala prezența ursului. Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova informează că, în urma a două apeluri 112, prin care se semnala faptul că o femeie este atacată de urs pe traseul Jepii Mici, o patrulă de jandarmi montani s-a deplasat în zona indicată. A fost identificat unul dintre apelați, un bărbat care se află în afara oricărui pericol. Din discuțiile cu acesta, transmite aceeași sursă, se pare că femeia a fost târâtă de urs într-o zonă unde bărbatul nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima. În acest moment, efectivele de jandarmi împreună cu lucrători din cadrul Salvamont încearcă să găsească femeia pentru a-i acorda ajutor.

Update: O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, salvatorii montani au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operațiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței în continuare a ursului, care se află la aproximativ 10-15 m de salvamontiști. Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni.

Update 2: Salvamont Prahova a anunțat că, pentru a scurta timpul de recuperare a victimei și a nu mai expune salvatorii montani la potențiale atacuri ale ursului, se încearcă extracția cu elicopterul, deși zona este împădurită și valea îngustă. Ulterior, însă, după efectuarea cercetării aeriene a zonei, s-a luat decizia anulării misiunii de extracție aero. Se va continua coborârea terestră a persoanei decedate.

Ursul a fost împușcat. Detalii aici: https://prahovainfo.ro/actualitate/9293-ursul-care-a-ucis-o-turist%C4%83-%C3%AEn-bucegi-a-fost-%C3%AEmpu%C8%99cat,-dup%C4%83-ce-a-%C3%AEncercat-s%C4%83-atace-%C8%99i-salvamonti%C8%99tii.html 


Tipărire