O singură medie de 10 la Bacalaureat, în județul Prahova, înainte de contestații

O singură medie de 10 la Bacalaureat, în județul Prahova, înainte de contestații

O singură medie de 10 la examenul de bacalaureat 2024 în județul Prahova, un absolvent de liceu de la Colegiul de Artă ”Carmen Sylva” din Ploiești. În ciuda faptului că un singur absolvent a reușit să ia nota maximă la toate probele de examen, trebuie menționat că în Prahova s-au mai înregistrat anul acesta, înainte de contestațiile la bac, 22 de medii între 9.91 și 9.98! Acest lucru poate însemna că, după contestații, pot apărea și alte medii finale maxime. Rata de promovare la Bac a fost, în județul Prahova, de 82,6%. În Prahova, la proba de Limba și literatura română, a fost eliminat din examen un absolvent al Liceului Tehnologic Agromontan ”Romeo Constantinescu” din Vălenii de Munte, de altfel singurul din județ care a picat Bac-ul din cauza unei tentative de fraudă. Pe de altă parte, peste 100 de absolvenți de liceu nu s-au prezentat la examen.

La nivel național, pentru promoția curentă, rata de succes este de 81,5%, în creștere cu peste 3% față de prima sesiune din anul anterior (78,4%), în timp ce pentru promoțiile din anii trecuți, procentul se situează la 31,9%, superior cu peste 3%, comparativ cu anul trecut (28,5%). 39 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10. Cei mai mulți candidați (18.426 - toate promoțiile) au obținut medii situate pe segmentul 9 - 9.49. 4.373 de candidați nu s-au prezentat, iar 103 candidați au fost eliminați.

Numărul notelor de 10 pe probe/discipline de examen:

  • Limba și literatura română: 408;

  • Limba și literatura maternă: 21;

  • Proba obligatorie a profilului: 3.279 (Matematică -2.424 / Istorie - 855);

  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 4.866 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la disciplina Logică și argumentare: 1.234).

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 8 iulie, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.


Tipărire