Primarul comunei Cerașu, liberalul Alin Staicu, a scăpat de controlul judiciar. Acesta dă vina pe ”statul paralel” pentru dosarul în care este cercetat

Primarul comunei Cerașu, liberalul Alin Staicu, a scăpat de controlul judiciar. Acesta dă vina pe ”statul paralel” pentru dosarul în care este cercetat

Magistrații Judecătoriei Vălenii de Munte au revocat măsura controlului judiciar impusă de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte împotriva primarului comunei Cerașu, liberalul Alin Staicu. Decizia este definitivă și a fost luată miercuri, 3 iulie. Alin Staicu spune că el însuși este o victimă a... ”statului paralel”: ”𝐀𝐬𝐭ă𝐳𝐢, am câștigat în Instanță ridicarea măsurii preventive de control judiciar pe care o instituiseră procurorii de la Vălenii de Munte în urma unor percheziții pe care eu le consider 𝐀𝐁𝐔𝐙𝐈𝐕𝐄. Da, nu mă feresc să spun public că sunt o victimă a abuzurilor unui… 𝕤𝕥𝕒𝕥 𝕡𝕒𝕣𝕒𝕝𝕖𝕝! Acuzatorul meu este un comerciant nemulțumit de faptul că reprezentanții Poliției Locale Cerașu nu au acceptat încălcarea legislației și a deciziilor Consiliului Local Cerașu privind comerțul ambulant pe teritoriul comunei și l-au sancționat conform legilor. Pentru o plângere de șantaj am fost 𝐚𝐦𝐩𝐫𝐞𝐧𝐭𝐚ț𝐢, 𝐩𝐞𝐫𝐜h𝐞𝐳𝐢ț𝐢𝐨𝐧𝐚ț𝐢, 𝐮𝐦𝐢𝐥𝐢ț𝐢 𝐜𝐚 ș𝐢 𝐜â𝐧𝐝 𝐚𝐦 𝐟𝐢 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐜𝐫𝐢𝐦𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢 î𝐧 𝐬𝐞𝐫𝐢𝐞! Așa că am decis să nu accept astfel de practici abuzive, pentru că sunt 𝐍𝐄𝐕𝐈𝐍𝐎𝐕𝐀𝐓, și 𝐍𝐄𝐕𝐈𝐍𝐎𝐕𝐀Ț𝐈 sunt si angajații Poliției Locale implicați în acest dosar!𝐀𝐬𝐭ă𝐳𝐢 s-a făcut puțină dreptate și am încredere că judecătorii din România vor fi 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐜ț𝐢 ș𝐢 𝐝𝐫𝐞𝐩ț𝐢, așa cum trebuie să fie cu adevărat toți reprezentanții sistemului de justiție!”, este mesajul pe care l-a publicat pe pagina sa de Facebook primarul din Cerașu.

Reamintim că, pe 27 iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte au efectuat trei percheziții într-un dosar de șantaj și instigare la abuz în serviciu, principalul vizat fiind primarul din Cerașu, Alin Staicu.

Comunicat oficial Parchet: ”La data de 27.06.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte împreună cu organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Vălenii de Munte au efectuat un număr de 3 percheziţii la sediul unei instituţii publice şi la domiciliile unor Persoane fizice, fiind puse în executare un număr de 4 mandate de aducere. La aceeaşi dată s-a dispus instituirea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile fată de inculpatul Staicu Alin Remus, primar al comunei Ceraşu pentru săvârşirea infacţiunii de şantaj, prev. de art. 207 alin. | şi 3 din Codul Penal. De asemenea, procurorii au mai dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţii:

- STAICU ALIN REMUS, (primar al comunei Ceraşu) pentru savârşirea a şase infracţiuni de instigare la abuz în serviciu, prev. de art. 47 raportat la art. 297 alin 1 din Codul penal şi şantaj, prev, de art. 207 alin. 1 şi 3 din Codul Penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul Penal.

- F.C. (în calitate de poliţist local în cadrul Primăriei Ceraşu), pentru savârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin 1 din Codul penal.

- PD. (în calitate de poliţist local în cadrul Primăriei Ceraşu), pentru savârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin 1 din Codul penal toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul Penal.

- IP, (în calitate de poliţist local în cadrul Primăriei Ceraşu), pentru savârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin ] din Codul penal ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul Penal.

În fapt, s-a reţinut că:

La data de 12.10.2021, inculpatul Staicu Alin Remus, în calitate de primar al comunei Ceraşu, a condiţionat efectuarea de acte de comerţ de către angajaţii societăţii DMM SRL pe raza UAT Ceraşu, de mutarea sediului societăţii pe raza comunei Cerașu sau de sponsorizarea Primăriei comunei Ceraşu de către administratorul societăţii cu 10 computere (unităţi PC şi monitoare), în caz contrar, urmând să procedeze la majorarea taxelor și să dispună aplicarea de sancţiuni contravenţionale faţă de societatea respectivă. În perioada 26.07.2021 23.09.2021, Staicu Alin Remus în calitate de primar al comunei Cerașu, a dispus sancţionarea abuzivă a reprezentanţilor DMM SRL de către poliţiştii locali aflaţi în subordinea sa, aceştia fiind sancţionaţi de către suspecţii F.C, P.D., L.P., în mod nelegal prin întocmirea mai multor procese verbale de constatare a contravenţiei. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.


Tipărire