Echipa Ro2D2 de la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești stabilește standarde înalte la Competiția Maryland Tech Invitational

Echipa Ro2D2 de la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești stabilește standarde înalte la Competiția Maryland Tech Invitational

În lumea competitivă a roboticii, România își face simțită prezența prin performanțele remarcabile ale echipelor sale. Un exemplu strălucit este echipa Ro2D2 de la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești, care recent a obținut un succes impresionant la Maryland Tech Invitational (MTI), organizată de prestigioasa Universitate "Johns Hopkins" din Baltimore, SUA.
MTI, recunoscută pentru misiunea sa de a aduce împreună echipele de top din cadrul FIRST® Tech Challenge (FTC), a găzduit 40 de echipe din întreaga lume. Dintre acestea, cinci au fost din România, inclusiv două din Ploiești. După opt meciuri de calificare, echipa Ro2D2 a dominat clasamentul, clasându-se pe primul loc cu un impresionant record de opt victorii.
Progresul echipei în competiție a fost exemplar. În semifinale, Ro2D2, căpitanul primei alianțe, a colaborat cu CyLiis din Iași și FireWires din Indiana, SUA, pentru a obține accesul în marea finală. Într-o confruntare captivantă, echipa ploieșteană a învins alianța adversă, formată din echipe de renume din California și Texas, stabilind scoruri remarcabile care au inclus și două recorduri mondiale de peste 400 de puncte.
De menționat este și performanța lor recentă la Campionatul Mondial de robotică First Tech Challenge din Houston, unde Ro2D2 a obținut titlul de vicecampioni mondiali, consolidând astfel reputația internațională a colegiului din Ploiești.
Victoria la MTI nu este doar un trofeu adăugat în palmaresul echipei Ro2D2, ci și o recunoaștere a excelenței în inginerie, tehnologie și știință. De asemenea, succesul echipei subliniază importanța sprijinului continuu pentru programele STEM, care deschid drumul spre inovație și dezvoltare tehnologică.
Echipa Ro2D2 a dovedit că pasiunea și dedicarea tinerilor pot transcende granițele, aducând laurii victoriei pe plan internațional și inspirând următoarea generație de ingineri și inovatori. Felicitări echipei Ro2D2 și tuturor participanților pentru demonstrarea excelenței în domeniul roboticii la nivel mondial.

 


Tipărire