Ploieștiul trebuie să se pregătească de scenariul roșu! Ce spune prefectul de Prahova

Ploieștiul trebuie să se pregătească de scenariul roșu! Ce spune prefectul de Prahova

La nivelul municipiului Ploiești, rata de incidență cumulată a cazurilor de coronavirus, aferentă ultimelor 14 zile, a ajuns la 2,49/1000 de locuitori.
Prefectul de Prahova Cristian Ionescu vine cu recomandări pentru ploieșteni, pentru purtarea măștii de protecție, inclusiv în spațiile publice deschise, păstrarea distanței fizice, evitarea deplasărilor care nu reprezintă o urgență, dezinfectarea periodică a mâinilor și a spațiilor comune, precum și izolarea și anunțarea cadrelor medicale în cazul apariției simptomelor asociate SARS-CoV-2.
Pentru evitarea aglomerării transportului public de persoane, dar și pentru evitarea contactului cu potențiali factori de infectare, prefectul Cristian Ionescu le solicită operatorilor economici publici sau privați să analizeze și să recurgă, acolo unde există posibilitatea, la desfășurarea activității în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde acest lucru nu este aplicabil, să reorganizeze/decaleze programul de lucru al personalului.
Ținând cont de evoluția ratei de infectare și de a probabilității ca aceasta să depășească în câteva zile nivelul de 3/1000 locuitori, la nivelul Ploieștiului, prefectul le solicită Consiliilor de administrație ale unităților de învățământ din municipiu să se constituie în regim de urgență, să analizeze și să identifice toate soluțiile în vederea aplicării Scenariului 3 (exclusiv on-line), imediat ce acest lucru se va impune. Totodată, soluțiile identificate să fie comunicate de îndată atât Inspectoratului Județean Școlar Prahova, cât și părinților.