De mâine ar trebui să redevină operațională unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Județean

De mâine ar trebui să redevină operațională unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Județean

Directorii medicali și manageri ai unităților sanitare prahovene au participat astăzi la o întâlnire organizată de Instituția Prefectului, care a avut drept scop identificarea soluțiilor de creștere a capacității de internare și tratare a pacienților confirmați cu virusul SARS-CoV 2.
Potrivit Instituției Prefectului, conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești "și-a luat angajamentul ferm ca, începând cu data de 20 octombrie, unitatea mobilă de Terapie Intensivă, aflată în incita unității medicale, să fie din nou operațională. Unitatea mobilă este dotată cu 12 paturi ATI".
Potrivit aceleiași surse, au fost identificate soluții și pentru creșterea capacității de internare la secția ATI a Spitalului Municipal Câmpina (spital-suport COVID-19), prin suplimentare cu patru paturi. Per total, Prahova ar urma să dispună de 40 de locuri ATI, destinate tratării pacienților cu forme grave ale noului coronavirus.
Pe de altă parte, două unități sanitare private din Prahova și-au anunțat disponibilitatea de a suplimenta capacitatea actuală a spitalelor care tratează pacienți cu SARS-CoV-2 cu încă 30 de paturi pentru cazurile ușoare și medii ale bolii COVID-19.